Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Νέα μέτρα λειτουργίας των ναών
Νέα μέτρα λειτουργίας των ναών

Νέα μέτρα λειτουργίας των ναών

Η ενημερώνει ότι, κατόπιν της υπ. αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 13805 Κ. Υ. Α. με θέμα : «Έκτακτα ς της δημόσιας ς από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωναϊού -19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00 έως και την Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00», αλλάζει η λειτουργία των ναών.

Η λειτουργία θα γίνεται ως ακολούθως:

Α. ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΠΛΗ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΓΙΑΣ

Καθώς η περιοχή  έχει περιέλθει σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου και ορίζεται ο περιορισμός των παρευρισκομένων στους χώρους λατρείας στα εννέα πρόσωπα, θα τηρηθούν απαρέγκλιτα και χωρίς διαφοροποιήσεις τα εξής:

1)      Οι παραμένουν ανοικτοί για προσκύνημα και τηρούνται όλα τα ήδη γνωστά και ισχύοντα υγειονομικά μέτρα ς.

2)      Οι μονές θα παραμείνουν κλειστές.

3)      Τις Κυριακές και τις καθημερινές, η Θεία Λειτουργία θα τελείται κεκλεισμένων των θυρών και με την παρουσία μόνο των ιερέων, ιεροψαλτών, επιτρόπων και νεωκόρων και θα απολύει το αργότερο μέχρι τις 9.00 το πρωί, ώστε στην συνέχεια να ανοίγει ο ναός.

4)      Ειδικώς για τις ακολουθίες του ψυχοσάββατου, θα τελεσθούν μεν ως ανωτέρω, όμως την παραμονή, Παρασκευή 5/3, από τις 4.00 μ.μ. μπορούν να έρχονται οι πιστοί, οι οποίοι θα εισέρχονται ανά εννέα άτομα στον ναό για να τελεστεί σύντομο νεκρώσιμο τρισάγιο.

Ομοίως τό πρωί του Σαββάτου, μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας θα τελούνται νεκρώσιμα τρισάγια στις ομάδες εννέα ατόμων που θα εισέρχονται τμηματικά στον ναό.

5)      Στην τέλεση των εξόδιων ακολουθιών και των μυστηρίων του γάμου ή της βαπτίσεως επιτρέπεται η παρουσία μέχρι εννέα προσώπων.

 

Β. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΓΙΑΣ

Καθώς η περιοχή βρίσκεται σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου θα ισχύσουν τα εξής:

1)      Οι θα παραμείνουν κλειστοί και η τέλεση των ακολουθιών και Θείων Λειτουργιών θα γίνεται χωρίς την παρουσία πιστών.

2)      Για το ψυχοσάββατο, δεν θα τελούνται νεκρώσιμα τρισάγια στους ναούς αλλά μόνον στα κοιμητήρια.

3)      Δεν επιτρέπεται η τέλεση μυστηρίων, παρά μόνο κηδειών με τη συμμετοχή έως 9 προσώπων.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση