Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Μνημόσυνο Μητροπολίτου Δημητριάδος Δαμασκηνού, κατά την Εθνική Ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος
Μνημόσυνο Μητροπολίτου Δημητριάδος Δαμασκηνού, κατά την Εθνική Ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος

Μνημόσυνο Μητροπολίτου Δημητριάδος Δαμασκηνού, κατά την Εθνική Ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος

 

Την μνήμη του Μκριστού Μητροπολίτου Δημητριάδος & Αλμυρού  Δαμασκηνού Χατζοπούλου θα τιμήσει η Τοπική Εκκλησία την Κυριακή 5/2, με αφορμή την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Στον Ιερό αό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, θα τελεσθεί πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του  Μητροπολίτη Κορίνθου  Διονυσίου, συλλειτουργούντων του  Επισκόπου Σλαβονίας  Ιωάννου, της Σερβικής Εκκλησίας και του Μητροπολίτη  Ιγνατίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μακαριστού Μητροπολίτου Δαμασκηνού, ο οποίος φυλακίστηκε στο Στρατόπεδο Συγκεντρώσεως ταχάου, την περίοδο της Ναζιστικής θηριωδίας.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, στις 6, στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια μνήμης των Ελλήνων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Το πρόγραμμα της ς θα περιλαμβάνει , με τίτλο «Σύλβια», του καλλιτέχνη Βίκτωρα Κοέν και της στολής ομήρου του Στρατοπέδου Νταχάου, που φορούσε ο Μακαριστός Μητροπολίτης Δημητριάδος  Δαμασκηνός.

Θα ομιλήσει ο  Επίσκοπος Σλαβονίας  Ιωάννης, με θέμα: «Χριστιανοί καί Ολοκαύτωμα. Το παράδειγμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας», και η Ιστορικός Μαρία , με θέμα: «Η καταστροφή των Εβραίων στην κατοχική και οι λιγοστές απόπειρες διάσωσης».

Την εκδήλωση θα κλείσει ο  κ. .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση