Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Μνημόσυνο Μητροπολίτου Δημητριάδος Δαμασκηνού, κατά την Εθνική Ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος
Μνημόσυνο Μητροπολίτου Δημητριάδος Δαμασκηνού, κατά την Εθνική Ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος

Μνημόσυνο Μητροπολίτου Δημητριάδος Δαμασκηνού, κατά την Εθνική Ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος

 

Την μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτου Δημητριάδος & Αλμυρού  Δαμασκηνού Χατζοπούλου θα τιμήσει η Τοπική Εκκλησία την Κυριακή 5/2, με αφορμή την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, θα τελεσθεί πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του  Μητροπολίτη Κορίνθου  Διονυσίου, συλλειτουργούντων του  Επισκόπου Σλαβονίας  Ιωάννου, της Σερβικής Εκκλησίας και του Μητροπολίτη  Ιγνατίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μακαριστού Μητροπολίτου Δαμασκηνού, ο οποίος φυλακίστηκε στο Στρατόπεδο Συγκεντρώσεως Νταχάου, την περίοδο της Ναζιστικής θηριωδίας.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, στις 6, στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια εκδήλωση μνήμης των Ελλήνων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο «Σύλβια», του καλλιτέχνη Βίκτωρα Κοέν και της στολής ομήρου του Στρατοπέδου Νταχάου, που φορούσε ο Μακαριστός Μητροπολίτης Δημητριάδος  Δαμασκηνός.

Θα ομιλήσει ο  Επίσκοπος Σλαβονίας  Ιωάννης, με θέμα: «Χριστιανοί καί Ολοκαύτωμα. Το παράδειγμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας», και η Ιστορικός Μαρία Καβάλα, με θέμα: «Η καταστροφή των Εβραίων στην κατοχική Θεσσαλονίκη και οι λιγοστές απόπειρες διάσωσης».

Την εκδήλωση θα κλείσει ο  κ. Ιγνάτιος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δύο πνιγμοί σε Αλυκές και Γλύφα - https://t.co/WAGDYoC44j -

  • Αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα - Τα νέα πρόσωπα - https://t.co/qEJhF13wjx -

  • Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς: Παράταση του ορίου 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις - https://t.co/CigGldLvUa -

"Αλιεύοντας" την είδηση