Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Μνημόσυνο Μητροπολίτου Δημητριάδος Δαμασκηνού, κατά την Εθνική Ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος
Μνημόσυνο Μητροπολίτου Δημητριάδος Δαμασκηνού, κατά την Εθνική Ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος

Μνημόσυνο Μητροπολίτου Δημητριάδος Δαμασκηνού, κατά την Εθνική Ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος

 

Την μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτου & Αλμυρού  Δαμασκηνού Χατζοπούλου θα τιμήσει η Τοπική Εκκλησία την 5/2, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, θα τελεσθεί πολυαρχιερατική , προεξάρχοντος του  Μητροπολίτη Κορίνθου  Διονυσίου, συλλειτουργούντων του  Επισκόπου Σλαβονίας  Ιωάννου, της Σερβικής Εκκλησίας και του Μητροπολίτη  Ιγνατίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μακαριστού Μητροπολίτου Δαμασκηνού, ο οποίος φυλακίστηκε στο Στρατόπεδο Συγκεντρώσεως Νταχάου, την περίοδο της Ναζιστικής θηριωδίας.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, στις 6, στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια εκδήλωση μνήμης των Ελλήνων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει , με τίτλο «Σύλβια», του καλλιτέχνη Βίκτωρα Κοέν και της στολής ομήρου του Στρατοπέδου Νταχάου, που φορούσε ο Μακαριστός Μητροπολίτης   .

Θα ομιλήσει ο  Επίσκοπος Σλαβονίας  Ιωάννης, με θέμα: «Χριστιανοί καί Ολοκαύτωμα. Το παράδειγμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας», και η Ιστορικός Μαρία Καβάλα, με θέμα: «Η καταστροφή των Εβραίων στην κατοχική και οι λιγοστές απόπειρες διάσωσης».

Την εκδήλωση θα κλείσει ο  κ. Ιγνάτιος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η 11η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας στον Βόλο - https://t.co/af81X7W6PU… -

  • Έχασε τη ζωή του ενώ περπατούσε #νεκρόςάνδρας - https://t.co/4viIiG64Yk -

  • Πανήγυρις Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά στη Ν. Ιωνία - https://t.co/dKqfG3aq9x -

"Αλιεύοντας" την είδηση