Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Μνημόσυνο Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου στον Βόλο
Μνημόσυνο Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου στον Βόλο

Μνημόσυνο Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου στον Βόλο

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος δίδαξε τί σημαίνει θυσία για την Εκκλησία»

Σε κλίμα συγκίνησης και έντονης νοσταλγίας, τελέστηκε σήμερα, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, το ετήσιο μνημόσυνο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος, Χριστοδούλου, του από Δημητριάδος, επί τη συμπληρώσει ένδεκα ετών από της εις Κύριον εκδημίας του. Της Θείας Λειτουργίας και του ιερού μνημοσύνου προεξήρχε ο μητροπολίτης Ιγνάτιος, διάδοχος του αειμνήστου πρωθιεράρχου στο πηδάλιο της τοπικής Εκκλησίας, παρουσία  πλήθους πιστών.

Αναφερόμενος στο πρόσωπο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου, ο επίσκοπος επεσήμανε ότι «ο Χριστόδουλος ήταν προικισμένος με πλήθος χαρισμάτων. Θα μπορούσε να σταδιοδρομήσει σε οποιονδήποτε τομέα. Οι γονείς του τον προόριζαν για μέλος του Δικαστικού ή Διπλωματικού Σώματος ή για Καθηγητή Πανεπιστημίου. Κι όμως, εκείνος προσέφερε τα τάλαντά του εξ ολοκλήρου στην Εκκλησία. Και το έκανε με την καρδιά του. Προσέφερε όλο το είναι του στην Εκκλησία, στον λαό του Θεού και στην πατρίδα, που υπερβολικά αγάπησε. Αξιοποίησε αυτά τα τάλαντα μέχρι τέλος. Μας δίδαξε τί σημαίνει συνέπεια στην ζωή, τί σημαίνει εργατικότητα και αφοσίωση στο έργο του Θεού, τί σημαίνει πίστη στην Ανάσταση του Χριστού. Κρατούμε την μνήμη του ζωντανή, γιατί δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτή την μνήμη. Αλλά και για να μαθαίνουν οι νεώτεροι ότι υπήρξε ένας άνθρωπος της Εκκλησίας, που δίδαξε μικρούς και μεγάλους τί σημαίνει θυσία για την Εκκλησία, για την πατρίδα και τον κόσμο. Ας είναι αιωνία η μνήμη του και ας έχουμε την ευχή του πάντοτε και είθε και εμείς, βαδίζοντας στα βήματά του, να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η κρίσιμη αλυσίδα της ειδικής εκπαίδευσης: «Αξιολόγηση, λήψη διδακτικών αποφάσεων, αποτελεσματικές παρεμβάσεις»… - https://t.co/arppbXdAig -

  • Πανελλήνια Ενημέρωση για την καύση σκουπιδιών - https://t.co/kIaE7NPVBo -

  • Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Ανδρέας Κεχαγιάς στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα - https://t.co/uYzjVOctQ0 -

"Αλιεύοντας" την είδηση