Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος σε Βόλο και Αγιά
Η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος σε Βόλο και Αγιά

Η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος σε Βόλο και Αγιά

Με τη Θεί λειτουργί έκλεισε το διήμερο εορτασμού του Αγίου Παντελεήμονος στην Μητρόπολη και Αλμυρού.

Χθες 26/07, ο κ. Ιγνάτιος χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό εσπερινό στον ομώνυμο ναό του Βόλου (), παρουσία των  ιερέων και των αρχών του τόπου καθώς και πλήθος πιστών.

Στη σύντομη προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος- μεταξύ άλλων- ευχαρίστησε την διοίκηση της Φιλόπτωχης αδελφότητας για την στήριξή τους στο αλλά και την διοίκηση του Ορφανοτροφείου για την προσπάθεια τους να κρατήσουν αυτό το σπουδαίο ίδρυμα της πόλεως μας ανοιχτό στέκοντας ως αρωγός και συμπαραστάτης σε τόσα .

Ανήμερα της Εορτής, 27/07, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην επαρχία της Αγιάς, όπου λειτούργησε στην Αγίου Παντελεήμονος. Τον υποδέχτηκαν ο καθηγούμενος της Μονής Αρχιμ. Αιμιλιανός, οι πατέρες της Μονής και η επαρχία της Αγιάς.

Το Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Αρχιμ. Επιφάνιος Δημητρίου,ιεροκήρυκας.

Στο τέλος της Λειτουργίας ο κ. Ιγνάτιος, αφού εξέφρασε την του για την σημερινή του παρουσία και ευχαρίστησε το π. Αιμιλιανό για τη που δίνει στη μαζί με τους πατέρες που συγκροτούν την μοναστική αδελφότητα.

Ευχαρίστησε  τους προσκυνητές της Μονής που στέκονται στο μοναστήρι ως συμπαραστάτες και αρωγοί, τονίζοντας ότι όντως το μοναστήρι είναι ένας φωτεινός φάρος για  τη Μητρόπολη μας και την Αγιά.

Ακόμη ανέφερε: «Οι δυσκολίες είναι μπροστά μας, όχι μόνο στον τόπο μας αλλά και σε ολόκληρη την ορθοδοξία, για αυτό ας προσπαθήσουμε να μείνουμε ενωμένοι γιατί η ενότητά μας είναι το μοναδικό όπλο μας αυτήν την περίοδο. Ελπίζω να το αντιληφτούν και οι άρχοντες μας.

Σε τούτη τη εποχή που κυριαρχεί ο θρησκευτικός φανατισμός, εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε ώστε να αντισταθούμε είναι να κρατήσουμε τη Ορθοδοξία μας ζωντανή, την πίστη μας  με μετριοπάθεια, με ήθος, με σεβασμό στους άλλους και χωρίς φόβο γιατί σήμερα κάποιοι εν ονόματι  της θρησκείας προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί για κανέναν λόγο.

Πάντοτε η εκκλησία προχωρά μαρτυρικά, Έτσι θα προχωρούμε πάντοτε, χωρίς φόβο, με το Θεό  κοντά μας και τους αγίους οι οποίοι πρεσβεύουν για αυτό όπως και ο Άγιος μας ,ο Άγιος Παντελεήμων».

Exif_JPEG_420

"Αλιεύοντας" την είδηση