Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων
Μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων

Μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων

Τη μνήμη των Αγίων Τεσσράκοντα Μαρτύρων, των εν Σεβαστεία τη λίμνη μαρτυρησάντων, τιμά η Εκκλησία αυτό το Σάββατο 9/3. Στη Μητρόπολη, εορτάζει και πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων, που βρίσκεται στο δεξιό κλίτος του Ι. Ν. Αγίου Νεκταρίου Νέας Ιωνίας . Την φετινή πανήγυρη θα λαμπρύνει η έλευση και υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της ς Γερόντισσας, προερχομένη από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Αγχιάλου.

Προς τούτο θα τελεσθούν οι παρακάτω Ιερές Ακολουθίες:

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

5.30 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ'αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, προεξάρχοντος του πρωτοπρεσβυτέρου Αθανασίου Μακαντάση, προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ν. Αγχιάλου.

8.30 μ.μ. – 12.30 π.μ. Ιερά Αγρυπνία, ιερουργούντος του αρχιμ.Καλλίνικου Γεωργακόπουλου.

Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

7.30 – 10.00 π.μ Όρθρος – Πανηγυρική ιερουργούντος του πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Νασιώκα, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Η Ιερά Εικόνα της ς της Γερόντισσας, θα παραμείνει στον Ιερό Ναό, έως και την Κυριακή της Τυρινής 10/03 το πρωί, απ'όπου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα αναχωρήσει.

Ιερές Αγρυπνίες προς τιμήν των Αγίων Τεσσαράκοντα, θα τελεστούν ακόμη στους Ιερούς Ναούς: Εισοδίων της Θεοτόκου Άνω , Αγίας Αικατερίνης Βόλου, Ευξεινουπόλεως καθώς και στο Ιερό Παρεκκλήσιο Παναγίας Γλυκοφιλούσης Πνευματικού Κέντρου .

Αναλυτικά για τις Ιερές Αγρυπνίες μπορείτε να ενημερώνεστε από την ειδική κατηγορία στην imd.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση