Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Μνήμη των Αγίων Αναργύρων  
Μνήμη των Αγίων Αναργύρων   

Μνήμη των Αγίων Αναργύρων  

Την μνήμη των Αγίων Ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των μαίων, εορτάζει η Εκκλησία το Σάββατο 1/7.

 

Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο ομώνυμος του , όπου την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στις 7.30 μ.μ., προεξάρχοντος του αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, γενικού αρχιερατικού επιτρόπου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων στους ς της πόλης.

Στις 10.30μ.μ. θα ξεκινήσει ιερά Αγρυπνία.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική , ιερουργούντος του μητροπολίτη Βρεσθένης  Θεοκλήτου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Στις 6.30 μ.μ. θα ψαλεί ο μεθεόρτιος και η Ιερά Παράκληση των Αγίων Αναργύρων.

Η Ιερά Πανήγυρις θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 2/7, με την Αρχιερατική , ιερουργούντος του  μητροπολίτη Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

 Την μνήμη των Αγίων  Αναργύρων πανηγυρίζουν επίσης:

 Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων ς

Την παραμονή της εορτής, στις 7.00 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτη Δημητριάδος  Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του μητροπολίτου Δημητριάδος  Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

  Άνω Λεχωνίων

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Δημητρίου Καποδίστρια, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση