Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Μνήμη των Αγίων Αναργύρων
Μνήμη των Αγίων Αναργύρων

Μνήμη των Αγίων Αναργύρων

Η της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Πορταριά

Την μνήμη των Αγίων Ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των μαίων, εορτάζει η Εκκλησία την Τετάρτη 1/7.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη θα είναι ο ομώνυμος Ιερός Ναός του , όπου την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στις 7.00 μ.μ. , προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αθανασίου Κολλά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Στις 10.30 μ.μ. θα ξεκινήσει Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στη 1.00 π.μ.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα ομιλήσει.

Την μνήμη των Αγίων Αναργύρων πανηγυρίζουν επίσης:

Ιερά Μονή ς

Την παραμονή της εορτής, στις 7.00 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Δρόσου, Αρχιερατικού Επιτρόπου ς, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων Πορταριάς

Την παραμονή της εορτής, στις 7.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, ενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής, στις 7π.μ. θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή της Αγίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Παναγίας Κάτω Ξενιάς.

Η θα παραμείνει στο Ναό έως τις 8.30μ.μ. Μετά την υποδοχή, θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων Άνω Λεχωνίων

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Δημητρίου Καποδίστρια, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

"Αλιεύοντας" την είδηση