Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Μνήμη Οσίου Παϊσίου Αγιορείτου στον Βόλο
Μνήμη Οσίου Παϊσίου Αγιορείτου στον Βόλο

Μνήμη Οσίου Παϊσίου Αγιορείτου στον Βόλο

Την μνήμη του νεοφνούς Οσίου Πϊσίου του Αγιορείτου τιμά η Εκκλησία την Πέμπτη 12/7.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου , όπου την παραμονή της ς, στις 7.00 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός ς, χοροστατούντος του μητροπολίτη Δημητριάδος  Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Στις 9.00 μ.μ. θα ξεκινήσει ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στη 1.00 π.μ. Ανήμερα της ς θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ στις 7.00 μ.μ. θα ψαλεί ο μεθεόρτιος ς και η Ιερά Παράκληση του Οσίου Παϊσίου.

Η μνήμη του Οσίου Παϊσίου θα εορταστεί και στο ιερό Παρεκκλήσιο των Οσίων Παϊσίου και Πορφυρίου υ, όπου την παραμονή της εορτής, στις 7.00 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ' αρτοκλασίας.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερές Αγρυπνίες, επί τη μνήμη του Οσίου Παϊσίου, θα τελεστούν επίσης, την Τετάρτη στους κάτωθι Ιερούς Ναούς:

Αγίου Γερασίμου , από τις 8.30 μ.μ. έως τις 12.30 π.μ., Αγίας Κυριακής Βόλου, από τις 9.00 μ.μ. έως τη 1.00π.μ. , Αγίας Αικατερίνης Βόλου από τις 9.30 μ.μ. έως τις 12.30 π.μ. και Αγίων Παϊσίου, , Αμβροσίου και Πορφυρίου, που βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Γλάδστωνος και Γ. Καρτάλη στον Βόλο, από τις 8.30 έως τις 10.30 μ.μ.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση