Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Μνήμη Οσίου Παϊσίου Αγιορείτου στον Βόλο
Μνήμη Οσίου Παϊσίου Αγιορείτου στον Βόλο

Μνήμη Οσίου Παϊσίου Αγιορείτου στον Βόλο

Την μνήμη του νεοφανούς Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου τιμά η Εκκλησία την Πέμπτη 12/7.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 7.00 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτη Δημητριάδος  Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Στις 9.00 μ.μ. θα ξεκινήσει ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στη 1.00 π.μ. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ στις 7.00 μ.μ. θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση του Οσίου Παϊσίου.

Η μνήμη του Οσίου Παϊσίου θα εορταστεί και στο ιερό Παρεκκλήσιο των Οσίων Παϊσίου και Πορφυρίου Βελεστίνου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 7.00 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερές Αγρυπνίες, επί τη μνήμη του Οσίου Παϊσίου, θα τελεστούν επίσης, την Τετάρτη στους κάτωθι Ιερούς Ναούς:

Αγίου Γερασίμου Βόλου, από τις 8.30 μ.μ. έως τις 12.30 π.μ., Αγίας Κυριακής Βόλου, από τις 9.00 μ.μ. έως τη 1.00π.μ. , Αγίας Αικατερίνης Βόλου από τις 9.30 μ.μ. έως τις 12.30 π.μ. και Αγίων Παϊσίου, Εφραίμ, Αμβροσίου και Πορφυρίου, που βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Γλάδστωνος και Γ. Καρτάλη στον Βόλο, από τις 8.30 έως τις 10.30 μ.μ.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κ.Παπανάτσιου: «Η οικονομία σε ελεύθερη πτώση, η κοινωνία στα όριά της, η Κυβέρνηση ζει αλλού»… - https://t.co/rSRXCgMX8G -

  • Συγκρότηση Επιτροπής Ισότητας στον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/EPixFVRwj6 -

  • Καθαρισμός δεξαμενών ύδρευσης από τη ΔΕΥΑΡΦ - https://t.co/Zf9kvff77y -

"Αλιεύοντας" την είδηση