Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Μνήμη Αποτομής Τιμίας Κεφαλής Ιωάννου του Προδρόμου
Μνήμη Αποτομής Τιμίας Κεφαλής Ιωάννου του Προδρόμου

Μνήμη Αποτομής Τιμίας Κεφαλής Ιωάννου του Προδρόμου

Την Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου τιμά η Εκκλησία την Κυριακή 29/8.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά θα είναι η Ιερά Μονή Συκής, όπου την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου της ΙΜΔ, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου.

Την Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του τιμούν, επίσης:

Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής ς

Την παραμονή της εορτής (Σάββατο 28/8), στις 6.30 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτου Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής (Κυριακή 29/8) θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Το απόγευμα στις 6.00 μ.μ. ο Εσπερινός της αποδόσεως της εορτής.

Όπως ανακοίνωσε σχετικά η μονή: «οι σχετικές λειτουργικές ευκαιρίες, θα πραγματοποιηθούν στον εξωτερικό τα χώρο της μονής, τηρουμένων όλων των διατεταγμένων μέτρων πρόληψης της διασποράς της πανδημίας του κορωναϊού -19, αποφυγή συνωστισμού, αποστάσεις, μάσκες και λοιπά. Παρακαλούμε θερμά να βοηθήσουμε όλοι, με σεβασμό και , ώστε να εορτάσουμε πνευματικά και ουσιαστικά τον προστάτη μας Τίμιο Πρόδρομο, επικαλούμενοι τη μεσιτεία του στον Τριαδικό Θεό, για τα δεινά όλου του κόσμου και τη σωτηρία των ψυχών μας.»

Μονή Τιμίου Προδρόμου Βροχιάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί στις 7.00 μ.μ. ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του π.Γεωργίου Πρασίνου.
Ανήμερα της εορτής στις 7.30 π.μ. θα τελεστεί ο Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του π. Βάιου Κορομπίλια.

Ναός Τιμίου Προδρόμου Αφετών

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ναός Τιμίου Προδρόμου ς

Την παραμονή της εορτής, θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, γενικού αρχιερατικού επιτρόπου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.
Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Μονή Τιμίου Προδρόμου Βυζίτσης

Την παραμονή της εορτής, θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.
Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση