Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Μνήμη Αποτομής Τιμίας Κεφαλής Ιωάννου του Προδρόμου
Μνήμη Αποτομής Τιμίας Κεφαλής Ιωάννου του Προδρόμου

Μνήμη Αποτομής Τιμίας Κεφαλής Ιωάννου του Προδρόμου

Την Αποτομή της Τιμίς Κεφλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου τιμά η Εκκλησία την 29/8.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Συκής, όπου την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου της ΙΜΔ, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Την Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου τιμούν, επίσης:

Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής ς

Την παραμονή της εορτής (Σάββατο 28/8), στις 6.30 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτου Δημητριάδος Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής (Κυριακή 29/8) θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Το απόγευμα στις 6.00 μ.μ. ο Εσπερινός της αποδόσεως της εορτής.

Όπως ανακοίνωσε σχετικά η μονή: «οι σχετικές λειτουργικές ευκαιρίες, θα πραγματοποιηθούν στον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο της μονής, τηρουμένων όλων των διατεταγμένων μέτρων ς της διασποράς της πανδημίας του κορωναϊού -19, αποφυγή συνωστισμού, αποστάσεις, και λοιπά. Παρακαλούμε θερμά να βοηθήσουμε όλοι, με σεβασμό και , ώστε να εορτάσουμε πνευματικά και ουσιαστικά τον προστάτη μας Τίμιο Πρόδρομο, επικαλούμενοι τη μεσιτεία του στον Τριαδικό Θεό, για τα δεινά όλου του κόσμου και τη σωτηρία των ψυχών μας.»

Μονή Τιμίου Προδρόμου Βροχιάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί στις 7.00 μ.μ. ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του π.εωργίου Πρασίνου.
Ανήμερα της εορτής στις 7.30 π.μ. θα τελεστεί ο Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του π. Βάιου Κορομπίλια.

Ναός Τιμίου Προδρόμου Αφετών

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ναός Τιμίου Προδρόμου Ανακασιάς

Την παραμονή της εορτής, θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Παπαϊωάννου, γενικού αρχιερατικού επιτρόπου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.
Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Μονή Τιμίου Προδρόμου Βυζίτσης

Την παραμονή της εορτής, θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.
Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση