Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Μνήμη Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης στην Νέα Ιωνία
Μνήμη Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης στην Νέα Ιωνία

Μνήμη Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης στην Νέα Ιωνία

Την Κυρική 17/9 τιμάτι η ετήσια μνήμη του Αγίου Εθνοϊερομάρτυρος Χρυσοστόμου ς και των συν αυτώ μαρτυρησάντων Ιεραρχών, Αμβροσίου Μοσχονησίων, Γρηγορίου Κυδωνιών, Προκοπίου Ικονίου και Ευθυμίου Ζήλων και των κληρικών και λαϊκών, κατά την Μικρασιατική καταστροφή, με επίκεντρο την προσφυγική ενορία της Ευαγγελιστρίας . Ιωνίας.

Την παραμονή της ς, στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός ς, προεξάρχοντος του αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του μητροπολίτη Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα γίνει η λιτάνευση των ιερών Εικόνων των Αγίων, πέριξ του αού και θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ των αναιρεθέντων κατά την Μικρασιατική καταστροφή, παρουσία των Αρχών της πόλης και στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων.

Η μνήμη του Αγίου Χρυσοστόμου και των συν αυτών συνάγει κάθε χρόνο όχι μόνο τους απογό των προσφύγων, αλλά και όλους τους φιλάγιους πιστούς, για να τιμήσουν τους νέους αυτούς μάρτυρες της Εκκλησίας, που μαρτύρησαν κυρίως για την πίστη τους στον Χριστό, διότι, ως καλοί ποιμένες, παρέμειναν μέχρι τέλους δίπλα στο ποίμνιό τους, τους Χριστιανούς της Μικρασίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση