Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Μνήμη Αγίων Μικράς Ασίας
Μνήμη Αγίων Μικράς Ασίας

Μνήμη Αγίων Μικράς Ασίας

Την 18/9, τιμάται, εκ μεταφοράς, η ετήσια μνήμη του Αγίου Εθνοϊερομάρτυρος Χρυσοστόμου ς και των συν αυτώ μαρτυρησάντων Ιεραρχών, Αμβροσίου Μοσχονησίων, Κυδωνιών, Προκοπίου Ικονίου και Ζήλων, κληρικών και λαϊκών, κατά την μικρασιατική καταστροφή, με επίκεντρο την προσφυγική της Ευαγγελιστρίας έας Ιωνίας.

Έτσι, το Σάββατο 17/9, στις 6.30 μ.μ. θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Καλλινίκου Γεωργακόπουλου ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Την Κυριακή θα τελεσθεί Πανηγυρική Αρχιερατική , ιερουργούντος του Αρχιμ. Μάξιμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Με το πέρας της θείας Λειτουργίας, θα γίνει η Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων των Αγίων. Εν συνεχεία θα τελεστεί Επιμνημόσυνη δέηση των αναιρεθέντων κατά την παρουσία των αρχών της πόλεως και στο μνημείο των πεσόντων κατά την μικρασιατική καταστροφή.

Η μνήμη του Αγίου Χρυσοστόμου και των συν αυτώ συγκεντρώνει κάθε χρόνο όχι μόνο τούς απογόνους των προσφύγων αλλά και όλους τους φιλάγιους πιστούς, για να τιμήσουν τούς νέους αυτούς μάρτυρες της Εκκλησίας μας, που μαρτύρησαν κυρίως για την πίστη τους στον Χριστό, διότι ως καλοί ποιμένες παρέμειναν δίπλα στο ποιμνιό τους, τους χριστιανούς της Μιας.

Παράλληλα με την εορτή, φέρουμε στη μνήμη μας όλους τους μάρτυρες κληρικούς και λαϊκούς, που θανατώθηκαν κατά την Μικρασιατική καταστροφή του 1922.

Για το λόγο αυτό, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα ψαλεί μνημόσυνο εις μνήμην των κεκοιμημένων μικρασιατών προσφύγων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση