Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Μνήμη Αγίων Μικράς Ασίας
Μνήμη Αγίων Μικράς Ασίας

Μνήμη Αγίων Μικράς Ασίας

Την 18/9, τιμάται, εκ μεταφοράς, η ετήσια μνήμη του Αγίου Εθνοϊερομάρτυρος Χρυσοστόμου Σμύρνης και των συν αυτώ μαρτυρησάντων Ιεραρχών, Αμβροσίου Μοσχονησίων, Γρηγορίου Κυδωνιών, Προκοπίου Ικονίου και Ζήλων, κληρικών και λαϊκών, κατά την μικρασιατική καταστροφή, με επίκεντρο την προσφυγική της Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας.

Έτσι, το Σάββατο 17/9, στις 6.30 μ.μ. θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Καλλινίκου Γεωργακόπουλου ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Την θα τελεσθεί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Μάξιμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Με το πέρας της θείας Λειτουργίας, θα γίνει η Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων των Αγίων. Εν συνεχεία θα τελεστεί Επιμνημόσυνη δέηση των αναιρεθέντων κατά την Μικρασιατική Καταστροφή παρουσία των αρχών της πόλεως και στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων κατά την μικρασιατική καταστροφή.

Η μνήμη του Αγίου Χρυσοστόμου και των συν αυτώ συγκεντρώνει κάθε χρόνο όχι μόνο τούς απογόνους των προσφύγων αλλά και όλους τους φιλάγιους πιστούς, για να τιμήσουν τούς νέους αυτούς μάρτυρες της Εκκλησίας μας, που μαρτύρησαν κυρίως για την πίστη τους στον Χριστό, διότι ως καλοί ποιμένες παρέμειναν δίπλα στο ποιμνιό τους, τους χριστιανούς της Μικρασίας.

Παράλληλα με την εορτή, φέρουμε στη μνήμη μας όλους τους μάρτυρες κληρικούς και λαϊκούς, που θανατώθηκαν κατά την Μικρασιατική καταστροφή του 1922.

Για το λόγο αυτό, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα ψαλεί μνημόσυνο εις μνήμην των κεκοιμημένων μικρασιατών προσφύγων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εμβόλια: Πόσο αποτελεσματικός είναι ο συνδυασμός AstraZeneca με mRNA; #ΕμβόλιαMRNA - https://t.co/zMPcCfMI6X -

  • Το καλώδιο που προκαλεί ηλεκτροσόκ στην Τουρκία #διασύνδεσηΕλλάδαςΑιγύπτου - https://t.co/Qe8AwPiHrJ -

  • Ο Χρ. Τριαντόπουλος στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής - https://t.co/ikFblc6jw1… -

"Αλιεύοντας" την είδηση