Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Μνήμη Αγίων Μικράς Ασίας στην Μητρόπολη Δημητριάδος
Μνήμη Αγίων Μικράς Ασίας στην Μητρόπολη Δημητριάδος

Μνήμη Αγίων Μικράς Ασίας στην Μητρόπολη Δημητριάδος

Με την ευκαιρία της ς του Αγίου Εθνοϊερομάρτυρος Χρυσοστόμου Σμύρνης και των συν αυτώ αναιρεθέντων κατά την Μικρασιατική καταστροφή, καθώς και της Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, η Τοπική Εκκλησία διοργανώνει διήμερο λατρευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, με επίκεντρο τον προσφυγικό Ιερό αό Ευαγγελιστρίας έας Ιωνίας, το Σαββατοκύριακο 15-16/9.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τους τρεις Προσφυγικούς – Μικρασιατικούς Συλλόγους «Ίωνες», «Εγγλεζονήσι» και «Μνήμες προσφύγων».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Το Σάββατο 15/9, στις 6.30 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός ς, χοροστατούντος του μητροπολίτου Δημητριάδος  Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Στις 8μ.μ., στο προαύλιο του Ναού, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη Συναυλία, κατά την οποία η ορχήστρα «Ρυθμός» θα παρουσιάσει το του Ανδρέα Κατσιγιάννη «Σμύρνη».

Θα ερμηνεύσουν η Σοφία Παπάζογλου και ο Θάνος Μαντζίρης, ενώ αφηγητής θα είναι ο ηθοποιός Μιχάλης Μητρούσης. Στην θα συμμετάσχουν η Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τα των τριών Μικρασιατικών Συλλόγων.

Την Κυριακή 16/9 θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του  μητροπολίτη Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει και θα τελέσει ιερό για τους κεκοιμημένους Μικρασιάτες πρόσφυγες.

Στις 10.30 θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Ακολουθία, κατά την οποία θα ομιλήσει η Πρόεδρος της Πολιτιστικής Εστίας «Ίωνες»  Άννα Πετσιάβα – Παπανικολάου.

Θα ακολουθήσει δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο στο προαύλιο του Ναού.

Στις 6.00 μ.μ. θα ψαλεί Ιερά Παράκληση στον Άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης.

Στις 7.00 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο ς (Σταδίου – Μανδηλαρά) θα παρουσιαστεί θεατρική παράσταση από την θεατρική ομάδα «Από καρδιάς», με τίτλο «Τα κοριτσάκια με τα ναυτικά», η οποία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Ελένης Διακαίου.

Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι με χορούς και τραγούδια από την Σμύρνη στην ς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση