Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Η Μητρόπολη Δημητριάδος τιμά τον πρωτοπρεσβύτερο του Οικ. Θρόνου π. Απόστολο Μαλαμούση
Η Μητρόπολη Δημητριάδος τιμά τον πρωτοπρεσβύτερο του Οικ. Θρόνου π. Απόστολο Μαλαμούση

Η Μητρόπολη Δημητριάδος τιμά τον πρωτοπρεσβύτερο του Οικ. Θρόνου π. Απόστολο Μαλαμούση

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου «Πολιτική, , θρησκεία, τέχνη: Συμβολή στο διάλογο Ελλάδας-Γερμανίας», που διεξάγεται στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας (27-28/9), η Ιερά θα τιμήσει τον πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου π. Απόστολο Μαλαμούση, για την πολυετή κοινωνική προσφορά του και τη στήριξη του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στη . Η θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28-9, στις 6.00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας.

Ο π. Απόστολος κατάγεται από το Μούρεσι του Πηλίου, όπου γεννήθηκε το 1947, ενώ στην Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας διακονεί για περισσότερο από 40 χρόνια (από το 1972), καταθέτοντας μια γνήσια και οικουμενικά ανοικτή μαρτυρία Ορθοδοξίας, με επίκεντρο τη βαυαρική πρωτεύουσα.

Ο π. Απόστολος έγινε ευρύτερα γνωστός, τόσο στη όσο και στην , λόγω της συνεπούς στράτευσής του υπέρ της αρμονικής συμβίωσης ανθρώπων διαφορετικής εθνικής και θρησκευτικής προέλευσης και του αγώνα του εναντίον του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και της τρομοκρατίας. Συμμετέχει, εκ μέρους της Ορθόδοξης Μητρόπολης, στο Ανώτατο Συμβούλιο Ενσωμάτωσης της Γερμανίας, που έχει ιδρύσει η γερμανική Καγκελαρία.

Σημαντική θεωρείται, επίσης, η συμβολή του στην κατοχύρωση, το 1999, στην Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας και το του ιστορικού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, γνωστής ως «Σαλβατορκίρχε», στο κέντρο του Μονάχου· στην καθιέρωση, το 2000, της περιφοράς του Επιταφίου τη στη φημισμένη Μάριεν Πλατς στο κέντρο του Μονάχου· στον αγιασμό των υδάτων την ημέρα των Θεοφανείων στα νερά του ποταμού Ιζάρ που διασχίζει την πόλη, καθώς και στην θέσπιση το 2005 της ελληνοβαυαρικής Ημέρας Πολιτισμού.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καταπολέμηση δάκου της ελιάς σε ελαιοκομικές περιοχές της Π.Ε. Μαγνησίας                                           … - https://t.co/2VQrAvZ3KV -

  • Ομιλία Χρ. Τριαντόπουλου στην ημερίδα της #ΟΕΒΕΜ #ΟΕΒΕΜ - https://t.co/rkTuvWR4zT -

  • Χρ. Τριαντόπουλος:Το πλωτό ασθενοφόρο στις Βόρειες Σποράδες-Το είπαμε, το κάναμε - https://t.co/j2bQ4liE6K… -

"Αλιεύοντας" την είδηση