Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Η Μητρόπολη Δημητριάδος κοντά στους πλημμυροπαθείς της Καλαμάτας
Η Μητρόπολη Δημητριάδος κοντά στους πλημμυροπαθείς της Καλαμάτας

Η Μητρόπολη Δημητριάδος κοντά στους πλημμυροπαθείς της Καλαμάτας

Με την ευλογία του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου και την πολύτιμη βοήθεια του Σταθμού Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «ΔΙΑΚΟΝΙΑ», πραγματοποιήθηκε (16/09) μια ακόμη ανθρωπιστική αποστολή για την ενίσχυση των τετρακοσίων (400) περίπου οικογενειών της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής της Μεσσηνίας που υπέστησαν μεγάλες δοκιμασίες λόγω των πρόσφατων πλημμυρών που έπληξαν την περιοχή τους.

Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του Σ. Σ. Κ. Βόλου «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ», η Τοπική Εκκλησία ήλθε σε επικοινωνία με την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, με σκοπό να εκδηλώσει το ενδιαφέρον και την απόφασή της να συνδράμει άμεσα και πρακτικά το φιλανθρωπικό έργο της Τοπικής Εκκλησίας, η οποία καλείται να βοηθήσει εκατοντάδες ανθρώπους που έχασαν τις περιουσίες τους μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα και έμειναν κυριολεκτικά στο δρόμο.

Ο καθ’ ύλην αρμόδιος εκπρόσωπος της Ι. Μητροπόλεως Μεσσηνίας και Υπεύθυνος του Φιλανθρωπικού της έργου Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, σε γραπτό μήνυμα που έστειλε στον πρόεδρο του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ» τονίζει τα εξής: «Ως ήδη γνωρίζετε, οι ανάγκες μας είναι πολλές. Πλέον των 400 οικογενειών επλήγησαν στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, αλλά και στην κωμόπολη της Θουρίας.

Ο,τιδήποτε μπορείτε να μας προσφέρετε θα είναι ευχής έργον. Εκ των προτέρων σας ευχαριστούμε για την εκδηλωθείσα αγάπη σας».
Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι εθελοντές του «Ε» και της «Δ», ετοίμασαν μια μεγάλη ποσότητα (100 και πλέον χαρτοκιβώτια) με είδη ένδυσης – βρεφικά, παιδικά, γυναικεία και ανδρικά (ελαφρώς μεταχειρισμένα και καινούργια) – και, στη συνέχεια, ένα φορτηγό της Μητροπόλεως Δημητριάδος, με δύο συνεργάτες της Τοπικής μας Εκκλησίας, ταξίδευσαν στη μακρινή Καλαμάτα και παρέδωσαν τον καρπό της αγάπης μας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διακομιδή ηλικιωμένου από την Αλόννησο στο Βόλο - https://t.co/C8ez3UvDbp -

  • Συνελήφθη για παραβίαση ωραρίου στον Αλμυρό - https://t.co/Lj3WLGXDdB -

  • Οι σκιές του 21ου αιώνα - https://t.co/s9aYIGQYuR -

"Αλιεύοντας" την είδηση