Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Μεγίστη ευλογία για το Βόλο η έλευση του Ιερού Λειψάνου του Αγ. Χαραλάμπους
Μεγίστη ευλογία για το Βόλο η έλευση του Ιερού Λειψάνου του Αγ. Χαραλάμπους

Μεγίστη ευλογία για το Βόλο η έλευση του Ιερού Λειψάνου του Αγ. Χαραλάμπους

Μεγίστη ευλογία και τιμή για την του Μητροπολιτικού Ναού και την Τοπική Εκκλησία εν συνόλω, αποτελεί η μετακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού στην πόλη, που εντάσσεται στο του Δωδεκαημέρου, ενόψει της εορτής του Πολιούχου Αγίου Νικολάου.

Το , που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Παναγίας Πορταϊτίσσης Κουρνοφωλιάς Έβρου, Μετόχι της Ιεράς Μονής Ιβήρων, κόμισε στον Βόλο ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων του Αγίου Όρους Αρχιμ. Ναθαναήλ και υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. , επικεφαλής του ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού, στην διασταύρωση των οδών Δημητριάδος και Αγίου Νικολάου.

Αμέσως σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή, η οποία κατέληξε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου.

Μετά την Δέηση, τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του κ. Ιγνάτιου, στο τέλος του οποίου τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Ιβήρων προσφώνησε ο pρωτ. Χαρίλαος Παπαγεωργίου.

Ο π. Χαρίλαος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της ενορίας και της πόλης για την έλευση του Ιερού Λειψάνου και χαρακτήρισε τον Άγιο Χαράλαμπο «συμπροστάτη» της ενορίας, αφού το βορεινό του Μητροπολιτικού Ναού είναι αφιερωμένο στη μνήμη του.

Ακολούθως ο Αρχιμ. Ναθαναήλ τόνισε ότι η παρουσία του Ιερού Λειψάνου είναι «φως και χαρά και αγαλλίαση, που μας γεμίζει ουράνια χαρά και ». Αφού εξέθεσε, εν ολίγοις, τον βίο του, επεσήμανε την ιδιαίτερη θαυματουργική χάρη με την οποία ο προίκισε τα χαριτόβρυτα Λείψανά του και κατέληξε «να προσευχηθούμε, ώστε προσκυνώντας τα Ιερό Λείψανό του να ειρηνεύσει ο τον κόσμο, να προστατεύσει την πατρίδα μας, να μας δίνει υπομονή να σηκώνουμε ο καθένας μας τον προσωπικό του σταυρό, έχοντας την αίσθηση ότι δεν είμαστε μόνοι, αλλά ο Θεός αοράτως μας στηρίζει, μας παρηγορεί και τις δοκιμασίες και τον πόνο μας τον μετατρέπει σε ευλογία».

Από τη μεριά του ο κ. ευχαρίστησε «για την ευλογία της παρουσίας του Αγίου Χαραλάμπους στην πόλη μας και στον Καθεδρικό μας Ναό, ο οποίος μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία… Είναι η εποχή που πολλοί στερούν τη χαρά από τους ανθρώπους, μια χαρά που ο κόσμος πίστεψε ότι θα προέλθει μόνο από τα επίγεια αγαθά και τα πράγματα. Να, όμως, που οι συνθήκες διαψεύδουν αυτή την αναζήτηση και σήμερα οι άνθρωποι αναζητούν την αληθινή χαρά, που μόνο ο Χριστός φέρνει στις ψυχές μας, με τις πρεσβείες των Αγίων, που είναι τα πρότυπά μας…». Ο κ. κατέληξε, επισημαίνοντας ότι «έχουμε ανάγκη την ευλογία που μας φέρατε και τούτες τις μέρες θα είναι μεγάλη παρηγοριά για την πόλη και τον λαό μας».

Το του Αγίου Χαραλάμπους θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό μας Ναό έως την Τρίτη 1/12 και κατά τη διάρκεια της ενταύθα παραμονής του θα τελούνται έκτακτες Ιερές Ακολουθίες, το των οποίων δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως www.imd.gr και ο κάθε προσκυνητής μπορεί να πληροφορηθεί από τον Μητροπολιτικό μας Ναό.

upodoxi_agiou_xaralampous_10upodoxi_agiou_xaralampous_02

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεχίζεται η  εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών #κουνουποκτονία - https://t.co/rVdUWlfTQr -

  • Συνάντηση  συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας με τον υπουργό Κ. Σκρέκα … - https://t.co/jX2wFgQMTo -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για οικονομική στήριξη παραγωγών του Δήμου Βόλου - https://t.co/8GGUNargMr… -

"Αλιεύοντας" την είδηση