Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Μεγαλοσχημία Μοναχής στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Αγίου Βλασίου
Μεγαλοσχημία Μοναχής στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Αγίου Βλασίου

Μεγαλοσχημία Μοναχής στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Αγίου Βλασίου

Σε κατάνυξης και συγκίνησης τελέστηκε την Δευτέρα 24/8, στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Αγίου Βλασίου, η Ακολουθία του Μεγάλου και Αγγελικού Σχήματος της Μοναχής Κασσιανής, Ηγουμένης της Μονής.

Της Ακολουθίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης υ κ. Δαμασκηνός, Γέροντας της Μονής, ενώ παρέστη, συγχοροστατών, ο κ. και συμμετείχαν αντιπροσωπείες των Ιερών Μονών της Τοπικής Εκκλησίας, αρκετοί Κληρικοί και πλήθος προσκυνητών.

Στην του ο κ. Δαμασκηνός αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του Μεγάλου και Αγγελικού Σχήματος, στην ποιότητα και στο μεγαλείο της Μοναχικής ς, ενώ δεν παρέλειψε να μνημονεύσει την Μακαριστή Γερόντισσα Μαγδαληνή, πνευματικό ανάστημα της οποίας είναι η Γερόντισσα Κασσιανή.

Από τη μεριά του ο κ. ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη υ για την επιμελή, συστηματική και συνεπή πνευματική του καθ στις αδελφές της Μονής, επί σειρά ετών και ευχήθηκε πατρικώς η να ευλογεί και να προστατεύει το μικρό Μοναστήρι Της, για να αυξάνει και να καρποφορεί, προσφέροντας εύχυμους καρπούς πνευματικής ωφελείας στους προσκυνητές.

megalosximia_monaxis_kassianis_30

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση