Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Μεγαλοσχημία Μοναχής στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Αγίου Βλασίου
Μεγαλοσχημία Μοναχής στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Αγίου Βλασίου

Μεγαλοσχημία Μοναχής στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Αγίου Βλασίου

Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης τελέστηκε την Δευτέρα 24/8, στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Αγίου Βλασίου, η Ακολουθία του Μεγάλου και Αγγελικού Σχήματος της Μοναχής Κασσιανής, Ηγουμένης της Μονής.

Της Ακολουθίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, Γέροντας της Μονής, ενώ παρέστη, συγχοροστατών, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και συμμετείχαν αντιπροσωπείες των Ιερών Μονών της Τοπικής Εκκλησίας, αρκετοί Κληρικοί και πλήθος προσκυνητών.

Στην ομιλία του ο κ. Δαμασκηνός αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του Μεγάλου και Αγγελικού Σχήματος, στην ποιότητα και στο μεγαλείο της Μοναχικής ζωής, ενώ δεν παρέλειψε να μνημονεύσει την Μακαριστή Γερόντισσα Μαγδαληνή, πνευματικό ανάστημα της οποίας είναι η Γερόντισσα Κασσιανή.

Από τη μεριά του ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Βελεστίνου για την επιμελή, συστηματική και συνεπή πνευματική του καθοδήγηση στις αδελφές της Μονής, επί σειρά ετών και ευχήθηκε πατρικώς η Υπεραγία Θεοτόκος να ευλογεί και να προστατεύει το μικρό Μοναστήρι Της, για να αυξάνει και να καρποφορεί, προσφέροντας εύχυμους καρπούς πνευματικής ωφελείας στους προσκυνητές.

megalosximia_monaxis_kassianis_30

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η κρίσιμη αλυσίδα της ειδικής εκπαίδευσης: «Αξιολόγηση, λήψη διδακτικών αποφάσεων, αποτελεσματικές παρεμβάσεις»… - https://t.co/arppbXdAig -

  • Πανελλήνια Ενημέρωση για την καύση σκουπιδιών - https://t.co/kIaE7NPVBo -

  • Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Ανδρέας Κεχαγιάς στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα - https://t.co/uYzjVOctQ0 -

"Αλιεύοντας" την είδηση