Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Μεγάλο προσκύνημα του Τιμίου Ξύλου από την Μητρόπολη Εδέσσης στον Μητροπολιτικό Ναό
Μεγάλο προσκύνημα του Τιμίου Ξύλου από την Μητρόπολη Εδέσσης στον Μητροπολιτικό Ναό

Μεγάλο προσκύνημα του Τιμίου Ξύλου από την Μητρόπολη Εδέσσης στον Μητροπολιτικό Ναό

Μεγίστη τιμή και ευλογία για τον Ιερό Κλήρο και τον λαό της Τοπικής Εκκλησίας συνιστά η έλευση και φιλοξενία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου τεμαχίου του Τιμίου Ξύλου, που φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης.

Το τεμάχιο του πανσεβάσμιου Σταυρού του Κυρίου Ιησού Χριστού θα κομίσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Βόλου, την Παρασκευή 15/4 (του Ακαθίστου), στις 6.30 μ.μ. ο Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης & Αλμωπίας κ. Ιωήλ και θα υποδεχθεί, με τις δέουσες τιμές, ο Ποιμενάρχης κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του κλήρου και λαού.

Μετά την προβλεπόμενη δέηση, θα ψαλεί η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, χοροστατούντος του κ. Ιωήλ, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Το Τίμιο Ξύλο θα βρεθεί στην πόλη του και στον ιστορικό Μητροπολιτικό μας Ναό, διαρκούσης της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, προς ενίσχυση και ευλογία του λαού , ο οποίος διέρχεται δύσκολες μέρες και δοκιμάζεται ποικιλοτρόπως στην εποχή μας. Θα παραμείνει προς προσκύνηση έως την Παρασκευή 22/4, οπότε θα επιστρέψει στην Έδεσσα.

Ο Μητροπολιτικός Ναός έχει καταρτίσει πλούσιο λατρευτικών και άλλων εκδηλώσεων, το οποίο θα δημοσιευθεί προσεχώς.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση