Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Μεγάλη Τρίτη – Το Τροπάριο της Κασσιανής

Μεγάλη Τρίτη – Το Τροπάριο της Κασσιανής

Την Μεγάλη Τρίτη το βράδυ, όπου στους Ιερούς αούς ψάλλεται ο Όρθρος της Μεγάλης Τετάρτης, η Εκκλησία παρουσιάζει την μετάνοια της αμαρτωλής γυναίκας και την προδοσία του Ιούδα.

Εντυπωσιακή η αντίθεση! Από τη μια μεριά, μια γυναίκα βυθισμένη στη λάσπη της αμαρτίας συναισθάνεται την αμαρτωλότητά της και, με δάκρυα συντριβής, μετανοεί και ζητά συγχώρεση από τον Κύριο. Από την άλλη, ένας του Χριστού, ένας από τους Δώδεκα που καθημερινά είχε την μεγάλη ευλογία να ζει κοντά στον Κύριο, υποκύπτει στο της φιλαργυρίας και προδίδει τον δάσκαλό του, αυτόν τον ίδιο τον Θεό. Προσέξτε, μάς επισημαίνει η Εκκλησία. Αυτός που πραγματικά αγαπά τον Ιησού, δεν εμπιστεύεται τα πάθη του, δεν Τον προδίδει με τις πράξεις της ς του, αλλά με συντριβή πλησιάζει κοντά Του και ζητά το έλεος και την ευσπλαχνία Του.

Κατά την βραδινή Ακολουθία της Μεγάλης Τρίτης ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. θα χοροστατήσει, στις 7.30 μ.μ. και θα ομιλήσει στον Ιερό αό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου.

Το περίφημο , στο οποίο περιγράφεται, με μοναδικό ποιητικό και λυρικό τρόπο, η μετάνοια της αμαρτωλής γυναίκας, θα αποδοθεί: 1. Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, από πολυμελή Βυζαντινή Χορωδία, υπό τη δ/νση του Πρωτοψάλτου της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Μιχαήλ Μελέτη, 2. Στον Ιερό Ναό Βόλου, από την Πολυφωνική Χορωδία του Δήμου Βόλου, υπό τη δ/νση του μαέστρου κ. Ιωάννου Καρκάλα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση