Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Μεγάλη Τρίτη – Το Τροπάριο της Κασσιανής
Μεγάλη Τρίτη – Το Τροπάριο της Κασσιανής

Μεγάλη Τρίτη – Το Τροπάριο της Κασσιανής

Την Μεγάλη Τρίτη το βράδυ, όπου στους Ιερούς Ναούς ψάλλεται ο Όρθρος της Μεγάλης Τετάρτης, η Εκκλησία παρουσιάζει την μετ της αμαρτωλής ς και την προδοσία του Ιούδα.

Εντυπωσιακή η αντίθεση! Από τη μια μεριά, μια βυθισμένη στη λάσπη της αμαρτίας συναισθάνεται την αμαρτωλότητά της και, με δάκρυα ς, μετανοεί και ζητά συγχώρεση από τον Κύριο. Από την άλλη, ένας του Χριστού, ένας από τους Δώδεκα που καθημερινά είχε την μεγάλη ευλογία να ζει κοντά στον Κύριο, υποκύπτει στο της φιλαργυρίας και προδίδει τον δάσκαλό του, αυτόν τον ίδιο τον Θεό. Προσέξτε, μάς επισημαίνει η Εκκλησία. Αυτός που πραγματικά αγαπά τον Ιησού, δεν εμπιστεύεται τα πάθη του, δεν Τον προδίδει με τις πράξεις της ς του, αλλά με πλησιάζει κοντά Του και ζητά το έλεος και την ευσπλαχνία Του.

Κατά την βραδινή Ακολουθία της Μεγάλης Τρίτης ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα χοροστατήσει, στις 7 μ.μ.  και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Άνω Βόλου.

Το περίφημο Τροπάριο της Κασσιανής, στο οποίο περιγράφεται, με μοναδικό ποιητικό και λυρικό τρόπο, η μετ της αμαρτωλής γυναίκας, θα αποδοθεί:

 –Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, από πολυμελή Βυζαντινή Χορωδία, υπό τη δ/νση του Πρωτοψάλτου της Ιεράς Μιχαήλ Μελέτη,

– Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Βόλου, από την Πολυφωνική Χορωδία του Δήμου Βόλου, υπό τη δ/νση του μαέστρου Ιωάννου Καρκάλα,

– Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Άνω Βόλου, από τον Βυζαντινό Χορό «Αι Άδουσαι», υπό την δ/νση της Μουσικολόγου  Σέβης Μαζέρα.

"Αλιεύοντας" την είδηση