Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Μεγάλη Τρίτη – Το Τροπάριο της Κασσιανής
Μεγάλη Τρίτη – Το Τροπάριο της Κασσιανής

Μεγάλη Τρίτη – Το Τροπάριο της Κασσιανής

Την Μεγάλη Τρίτη το βράδυ, όπου στους  ναούς ψάλλεται ο Όρθρος της Μεγάλης Τετάρτης, η Εκκλησία  παρουσιάζει την μετάνοια της αμαρτωλής γυναίκας και την προδοσία του Ιούδα.

Εντυπωσιακή η αντίθεση. Από τη μια μεριά, μια βυθισμένη στη λάσπη της αμαρτίας συναισθάνεται την αμαρτωλότητά της και, με δάκρυα συντριβής, μετανοεί και ζητά συγχώρεση από τον Κύριο. Από την άλλη, ένας μαθητής του Χριστού, ένας από τους δώδεκα που καθημερινά είχε την μεγάλη ευλογία να ζει κοντά στον Κύριο, υποκύπτει στο της φιλαργυρίας και προδίδει τον δάσκαλό του, αυτόν τον ίδιο τον Θεό.

Προσέξτε, επισημαίνει η Εκκλησία. Αυτός που πραγματικά αγαπά τον Ιησού, δεν εμπιστεύεται τα πάθη του, δεν Τον προδίδει με τις πράξεις της ζωής του, αλλά με συντριβή πλησιάζει κοντά Του και ζητά το έλεος και την ευσπλαχνία Του.

Κατά την βραδινή Ακολουθία της Μεγάλης Τρίτης, ο μητροπολίτης Ιγνάτιος θα χοροστατήσει, στις 7.15 μ.μ.  και θα ομιλήσει στον ναό Αγίου Γερασίμου Βόλου.

Η ακολουθία θα μεταδοθεί απ’ ευθείας από  τηλεοπτικό σταθμό, το κανάλι της  Μητροπόλεως στο youtube και τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία».

Ολόκληρο το πρόγραμμα των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδος, ανά ενορία, είναι αναρτημένο στην της  Μητροπόλεως Δημητριάδος imd.gr.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση