Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Μεγάλη Τρίτη – Το Τροπάριο της Κασσιανής
Μεγάλη Τρίτη – Το Τροπάριο της Κασσιανής

Μεγάλη Τρίτη – Το Τροπάριο της Κασσιανής

Την Μεγάλη Τρίτη το βράδυ, όπου στους ναούς ψάλλεται ο Όρθρος της Μεγάλης Τετάρτης, η Εκκλησία  παρουσιάζει την μετάνοια της αμαρτωλής γυναίκας και την προδοσία του Ιούδα. Εντυπωσιακή η αντίθεση.Από τη μια μεριά, μια βυθισμένη στη λάσπη της αμαρτίας συναισθάνεται την αμαρτωλότητά της και, με δάκρυα συντριβής, μετανοεί και ζητά συγχώρεση από τον Κύριο. Από την άλλη, ένας μαθητής του Χριστού, ένας από τους δώδεκα που καθημερινά είχε την μεγάλη ευλογία να ζει κοντά στον Κύριο, υποκύπτει στο της φιλαργυρίας και προδίδει τον δάσκαλό του, αυτόν τον ίδιο τον Θεό. Προσέξτε, επισημαίνει η Εκκλησία. Αυτός που πραγματικά αγαπά τον Ιησού, δεν εμπιστεύεται τα πάθη του, δεν Τον προδίδει με τις πράξεις της ζωής του, αλλά με συντριβή πλησιάζει κοντά Του και ζητά το έλεος και την ευσπλαχνία Του.

Κατά την βραδινή Ακολουθία της Μεγάλης Τρίτης, ο μητροπολίτης Δημητριάδος  Ιγνάτιος θα χοροστατήσει, στις 7.30 μ.μ. και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Ν. Ιωνίας.

, στο οποίο περιγράφεται, με μοναδικό ποιητικό και λυρικό τρόπο, η μετάνοια της αμαρτωλής γυναίκας, θα αποδοθεί:

-Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, από πολυμελή Βυζαντινή Χορωδία, υπό τη δ/νση του πρωτοψάλτου της  Μητροπόλεως Δημητριάδος   Ευσταθίου Γραμμένου,

-Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Βόλου, από την Πολυφωνική Χορωδία του Δήμου Βόλου, υπό τη δ/νση του μαέστρου Ιωάννου Καρκάλα

-Στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Ν. Ιωνίας, από την Χορωδία «Αι Άδουσαι», υπό την δ/νση της Δομεστίκαινας Σέβης Μαζέρα.

-2η Ακολουθία του Νυμφίου θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, στις 9.15 μ.μ.

θα ψάλει κλιμάκιο της Χορωδίας του Συνδέσμου Ιεροψαλτών «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», υπό την δ/νση του πρωτοψάλτου Δημητρίου Χατζηγεωργίου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Από διαρροή αερίου η #έκρηξη στη Συγγρού #έκρηξη - https://t.co/pqfj3d1bIq -

  • Συμφωνία Ολυμπιακού με Ελιστάνο Μάνγκα #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου1937 - https://t.co/E5PkkrC5yV -

  • Απόπειρα αυτοκτονίας 34χρονης στο Βόλο #απόπειρααυτοκτονίας - https://t.co/RB8wDxm8Nd -

"Αλιεύοντας" την είδηση