Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Μεγάλη Τρίτη – Το Τροπάριο της Κασσιανής
Μεγάλη Τρίτη – Το Τροπάριο της Κασσιανής

Μεγάλη Τρίτη – Το Τροπάριο της Κασσιανής

 

Την Μεγάλη Τρίτη το βράδυ, όπου στους Ιερούς Νούς ψάλλετι ο Όρθρος της Μεγάλης Τετάρτης, η Εκκλησία παρουσιάζει την μετάνοια της αμαρτωλής γυναίκας και την προδοσία του Ιούδα. Εντυπωσιακή η αντίθεση! Από τη μια μεριά, μια γυναίκα βυθισμένη στη λάσπη της αμαρτίας συναισθάνεται την αμαρτωλότητά της και, με δάκρυα ς, μετανοεί και ζητά συγχώρεση από τον Κύριο. Από την άλλη, ένας μαθητής του Χριστού, ένας από τους Δώδεκα που καθημερινά είχε την μεγάλη ευλογία να ζει κοντά στον Κύριο, υποκύπτει στο της φιλαργυρίας και προδίδει τον δάσκαλό του, αυτόν τον ίδιο τον Θεό. Προσέξτε, επισημαίνει η Εκκλησία. Αυτός που πραγματικά αγαπά τον Ιησού, δεν εμπιστεύεται τα πάθη του, δεν Τον προδίδει με τις πράξεις της ς του, αλλά με πλησιάζει κοντά Του και ζητά το έλεος και την ευσπλαχνία Του.

Κατά την βραδινή Ακολουθία της Μεγάλης Τρίτης ο  μητροπολίτης Δημητριάδος  Ιγνάτιος θα χοροστατήσει, στις 7.30 μ.μ.  και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Βόλου.

Το περίφημο , στο οποίο περιγράφεται, με μοναδικό ποιητικό και λυρικό τρόπο, η μετάνοια της αμαρτωλής γυναίκας, θα αποδοθεί:

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, από πολυμελή Βυζαντινή Χορωδία, υπό τη δ/νση του πρωτοψάλτη της Ιεράς  Μητροπόλεως Δημητριάδος Ευσταθίου Γραμμένου 

Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Βόλου, από την Πολυφωνική Χορωδία του Δήμου , υπό τη δ/νση του μαέστρου  Ιωάννου Καρκάλα.

"Αλιεύοντας" την είδηση