Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Μεγάλη Τετάρτη – Ο Μυστικός Δείπνος
Μεγάλη Τετάρτη – Ο Μυστικός Δείπνος

Μεγάλη Τετάρτη – Ο Μυστικός Δείπνος

Την Μεγάλη Τετάρτη το βράδυ, κατά την οποία στους Ιερούς Ναούς ψάλλεται ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης, η Εκκλησία παρουσιάζει τον Μυστικό Δείπνο, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Κύριος παρέδωσε στους Μαθητές και Αποστόλους Του το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Αυτός που μετανοεί, αυτός που αγωνίζεται να απαλλαγεί από τα δεσμά της αμαρτίας, αυτός αξιώνεται να γίνει συνδαιτυμόνας στο Θεϊκό τραπέζι.

Αυτός αξιώνεται να τραφεί με το Σώμα και το Αίμα του Χριστού. Να κορέσει την πνευματική του δίψα. Να αποκτήσει και πάλι την δυνατότητα της αθανασίας, της αφθαρσίας, τη δυνατότητα να είναι παιδί του Θεού, κατά χάριν θεός. Και όλα αυτά είναι δ που απορρέουν από το Σταυρό και το κενό μνημείο του Θεανθρώπου.

Κατά την βραδινή Ακολουθία της Μεγάλης Τετάρτης ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. , στις 7.30 μ.μ. θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό .

Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης θα τελεστεί 2η Ακολουθία του Νιπτήρος, στις 9.30μ.μ. και θ' ακολουθήσουν ο ς και του Μεγάλου Βασιλείου, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου, που θα ολοκληρωθούν στις 12.30 π.μ.

Νωρίτερα, στις 5 μ.μ. σε όλους τους Ναούς της Μητρος περιφέρειας, θα τελεστεί το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου. Ειδικώς στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Βόλου, το Μυστήριο του Ευχελαίου θα τελεστεί στις 9. 30 π.μ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση