Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Μεγάλη η αποδοχή των Κατηχητικών Θείων Λειτουργιών από τα σχολεία
Μεγάλη η αποδοχή των Κατηχητικών  Θείων Λειτουργιών από τα σχολεία

Μεγάλη η αποδοχή των Κατηχητικών Θείων Λειτουργιών από τα σχολεία

Θετικότατη ανταπόκριση και μεγάλη αποδοχή από τις Σχολικές Κοινότητες απολαμβάνει η πρωτοβουλία της Τοπικής Εκκλησίας και του Ποιμενάρχου κ. Ιγνατίου, προσωπικά, για την τέλεση υποδειγματικών – κατηχητικών Θείων Λειτουργιών για τους μαθητές των σχολείων της επαρχίας, πρωτοβουλία που τείνει να γίνει τα τελευταία χρόνια.

Το ένα μετά το άλλο τα σχολεία του , της Νέας Ιωνίας, του Αλμυρού, του Πηλίου κ.ά. απευθύνουν σχετικά αιτήματα στην Ιερά Μητρόπολη για την διοργάνωση των ιδιαίτερων αυτών λειτουργικών ευκαιριών, που δίνουν την δυνατότητα στα να έρθουν σ' επαφή με την Λειτουργική ζωή της Εκκλησίας και ιδιαίτερα με τη Θεία Λειτουργία, που αποτελεί το επίκεντρο του εκκλησιαστικού βίου.

Οι εντυπώσεις που αποκομίζουν οι παράγοντες των σχολικών κοινοτήτων αποτυπώνονται, με ενάργεια, στην που απέστειλε (1/3) στον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο ο διευθυντής του 30ού Δημοτικού Σχολείου Πασχάλης Δήμου, όπου σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Εκ μέρους του εκπαιδευτικού προσωπικού, των μαθητών μας και των οικογενειών τους, σας μεταφέρω τις θερμές ευχαριστίες για την ανταπόκρισή Σας στο αίτημά μας για την πραγματοποίηση της «Υποδειγματικής» Θείας Λειτουργίας, η οποία αφιερώθηκε στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου και στους εθελοντές ανακούφισης των πασχόντων, με προεξάρχοντα τον Σύλλογο …».

Ο κ. Δήμου αναφέρεται λεπτομερώς στην Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στις 22/2, στον Ιερό Ναό Βόλου από τον εφημέριο του Ναού π. Κων. Κωστίμπα, με τη συνδρομή του γενικού αρχιερατικού επιτρόπου, αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, ο οποίος εξηγούσε στα τις λεπτομέρειες της λειτουργικής πράξης και του υπευθύνου του Γραφείου Νεότητας, αρχιμ. Καλλινίκου Γεωργακοπούλου και καταλήγει: «Σας ευχαριστούμε και ελπίζουμε να συνεχίσετε να είστε αρωγός στην προσπάθειά μας να γαλουχήσουμε τους μαθητές μας με τα ανθρώπινα ιδεώδη της Ελληνοχριστιανικής Παράδοσης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόεδρος του Συλλόγου «» Μαριάννα Βαρδινογιάννη απέστειλε προς τον διευθυντή του 30ού Δημ. Σχολείου Βόλου, στην οποία τον συγχαίρει για την διοργάνωση της Υποδειγματικής Θείας Λειτουργίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου στην παιδική ηλικία, ενώ απευθύνει τις θερμές της ευχαριστίες και προς την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και το εκπαιδευτικό προσωπικό, «για την ενεργό συμμετοχή τους».

katixitikes_05

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση