Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Ματαίωση ιερών Προσκυνημάτων
Ματαίωση ιερών Προσκυνημάτων

Ματαίωση ιερών Προσκυνημάτων

Με του μητροπολίτου Δημητριάδος   Ιγνατίου, ματαιώνεται η υποδοχή και το προσκύνημα της Αγίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου Βόλου, ως και της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Λαμπηδώνος, στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Ν. Ιωνίας, για λόγους δημοσίας υγείας.

Τα Ιερά προσκυνήματα επρόκειτο να αφιχθούν στους ως άνω ναούς, την Παρασκευή 13/3, με την ευκαιρία της Ακολουθίας των Β΄ Χαιρετισμών.

Χθες εξαιρετικά ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, στο μήνυμά του συμπεριέλαβε αυτό που συμπεριλαμβάνουμε κι εμείς ως και ως Εκκλησία στα μέχρι τώρα μηνύματα και τις εγκυκλίους. Ότι πρέπει να υπακούμε στους επιστήμονες, ότι πρέπει οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες να λάβουν ακόμη περισσότερα μέτρα και τρόπους προφύλαξης, να μένουν στο τους. Αυτό αποτελεί την πεμπτουσία της ατομικής ευθύνης και όλων μαζί για να προφυλαχθούμε από αυτό που έχει ενσκήψει.

Φυσικά εμείς συνεχίζουμε να λέμε υπακοή σε αυτά και προφυλάξεις αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε όσο υπάρχει έστω και ένας πιστός που θα θέλει να κοινωνήσει. Αυτό είναι το δικό μας καθήκον και δεν μπορούμε να παραβιάσουμε την ελευθερία ενός ανθρώπου που θέλει να λάβει τη Θεία Κοινωνία. Σε ό,τι αφορά τις ακολουθίες να είστε σίγουροι ότι εγώ το έχω πει από την πρώτη στιγμή, ότι εφόσον χρειαστεί προκειμένου να αποφύγουμε τον συνωστισμό θα τελέσουμε και υπαίθριες ακολουθίες.

Πιστεύω ότι όλα θα εξελιχθούν μέρα με την ημέρα, να ξέρετε ότι είμαστε ποιμένες και πατέρες και σε ό,τι μας αφορά θα κάνουμε κάθε προσπάθεια, χωρίς να στερηθούμε τη δυνατότητα της προσευχής να προφυλάξουμε τους ανθρώπους μας που είναι έτσι κι αλλιώς για μας στο αίμα μας.

Οι δράσεις που αφορούσαν συγκεντρώσεις, πέραν των λειτουργιών έχουν ανασταλεί, εκτός από τα συσσίτια. Εκεί συνεχίζουμε. Βεβαίως έχουμε έναν προβληματισμό γιατί όπως γνωρίζετε οι κυρίες που τα κρατούν ζωντανά, πολλές από αυτές έχουν μια κάποια ηλικία, όμως θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να μην σταματήσουμε το φαγητό στους ανθρώπους. Εν ανάγκη θα κάνουμε έκκληση και σε εθελοντές και εθελόντριες. Και επίσης το Δος υμίν σήμερον που μέχρι τώρα σέρβιρε φαγητό, θα το δίνει σε πακέτο για να προστατεύσουμε και τις εθελόντριες του Αγίου Νικολάου και να συνεχιστεί αυτή η προσφορά.

Αυτό που θέλω να επισημάνω στην τοπική μας και που όλοι θα πρέπει να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας είναι να δημιουργήσουμε έναν θεσμός. Εμείς θα το κάνουμε στον ραδιοφωνικό μας σταθμό με ένα τηλέφωνο επί 24ώρου βάσεως γιατί θέλω να μην αφήσουμε ανθρώπους εγκαταλελειμμένους στα α τους. Π.Χ. ένα ηλικιωμένο που δεν έχει οικείους σκεφτείτε να εγκλωβιστεί στο σπίτι. Πρέπει κάποιοι να τους φροντίσουν, ακόμη και για τις επικοινωνίες τους, ακόμη και για τα φάρμακα. Πρέπει κάποιος να τους φροντίσει, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα. Σε αυτό θα καλέσω όλους τους φορείς της πόλης μας σε μια ετοιμότητα, εγώ προσφέρομαι ως Μητρόπολη να δημιουργήσουμε έναν τρόπο ώστε να μην μείνει κανείς εγκαταλελειμμένος και να αισθανθεί μόνος του εγκλωβισμένος σε ένα σπίτι. Στην ουσία θα προσπαθήσουμε να δημιουργηθεί μια γραμμή ς ώστε πέρα από τις δομές που έχουν να κάνουν με αυτή καθ' εαυτή την ασθένεια να υπάρχει και μία γραμμή της κοινωνικής προσφοράς για να μην νοιώσει κάποιος μόνος του και δεν ξέρει τι να κάνει.

Για το δεκατιανό που δίναμε στους μαθητές, από τη στιγμή που δεν είναι ανοικτά τα , οι μαθητές αυτοί θα εξυπηρετηθούν από τα γαλήνης για το μεσημεριανό τους φαγητό. 1500 και πλέον σιτίζονται από μας. Ευχηθείτε να αντέξει ο εθελοντισμός. Κάνω έκκληση. Να στηριχθεί η προσπάθεια, γιατί δεν θα ήθελα να σταματήσουμε αυτή την προσφορά. Ελπίζω να τα καταφέρουμε, εκτός αν υπάρχουν άλλα αυστηρότερα μέτρα. Στη συνέχεια θα πάμε σε τροφοδοσία των ανθρώπων εάν δεν μπορούμε να μαγειρέψουμε.

Ένας τοπικός καλλιτέχνης, ο Βασίλης Αγροκώστας αυτοσχεδίασε μουσικά και με στίχους. Το σύνθημά μας είναι όχι στον πανικό, ναι στην οικογένεια. Και έβαλε τον Αγροκώστα να παίζει.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση