Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Λόγος παρηγοριάς από την Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Αγιάς  
Λόγος παρηγοριάς από την Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Αγιάς  

Λόγος παρηγοριάς από την Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Αγιάς  

Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή ς χοροστάτησε ο μητροπολίτης  , κατά τον Μέγα Εσπερινό της εορτής των ιατρών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των Ρωμαίων. Στην ακολουθία παρέστησαν πολλοί κληρικοί της επαρχίας ς, ο δήμαρχος της πόλης Αντώνης Γκουντάρας και πλήθος προσκυνητών.

Στο κήρυγμά του ο  κ.  συνεχάρη τους προσκυνητές που αψήφησαν τον καύσωνα και προσήλθαν για να τιμήσουν τους Αγίους, να ενώσουν τις προσευχές τους και να δροσίσουν την ψυχή τους με την αύρα της Ορθόδοξης λατρείας.

 

Ο ίδιος χαρακτήρισε την εκκλ/κή ζωή, την με τον Χριστό «μια μετάγγιση αίματος, του Ίδιου του Χριστού, που μας καλεί να Τον κοινωνήσουμε, να γίνουμε ένα μαζί Του, να κάνουμε το αναστημένο Σώμα Του δικό μας σώμα και να γίνουμε Χριστοφόροι. Η μας με τον Χριστό σηματοδοτεί και την μεταξύ μας κοινωνία, γινόμαστε αδέλφια. Αυτό σημαίνει η αιματοδοσία της ψυχής μας, που συμβάλλει στην υγεία της. Αναρωτιούνται οι άνθρωποι σήμερα, γιατί χάνουν το κουράγιο και τη δύναμή τους. Πώς, αλήθεια, να μη συμβαίνει αυτό, όταν αρνούνται την αληθινή κοινωνία με το Χριστό! Εμείς, τα μέλη της Εκκλησίας, έχουμε αυτή τη Χάρη να λαμβάνουμε μέσα μας τον Χριστό, αλλά για να ενεργοποιηθεί αυτή η Χάρις χρειάζεται και το της ψυχής, που είναι ο Λόγος του Θεού, η αλήθεια του Ευαγγελίου. Είναι ο Λόγος που παρηγορεί, δίδει κουράγιο, ελπίδα, γνώση της αλήθειας, που ελευθερώνει την ψυχή από τα δεσμά της αμαρτίας, μέσω των Ιερών Μυστηρίων. Είναι μια ακόμη θεραπευτική μέθοδος της Εκκλησίας, που έρχεται να θεραπεύσει τα πάθη, τις αδυναμίες, τις πτώσεις μας.

Γι' αυτό η Εκκλησία μας ονομάστηκε «νοσοκομείο», που μας θεραπεύει…». Ο κ. Ιγνάτιος καξε λέγοντας, ότι «οι θαυματουργοί Άγιοι Ανάργυροι θεράπευαν και την ψυχή και το σώμα, φέρνοντας στους ανθρώπους τον αγιασμό. Αυτός από εμάς εξαρτάται. Το Αίμα μας περιμένει σε κάθε Θεια Λειτουργία, ο Λόγος του Θεού μας περιμένει να τον μελετήσουμε, στη Γραφή και στους λόγους των Πατέρων, τα Μυστήρια μας θεραπεύουν από κάθε πάθος και αδυναμία. Αυτή είναι η Χάρις και ευλογία του Θεού στη ζωή μας…».

Στο τέλος του Εσπερινού  ανέγνωσε την ειδική ευχή για την θεραπεία των ασθενών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση