Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Λήξη των μαθημάτων του Φροντιστηρίου Λειτουργικής Γλώσσας
Λήξη των μαθημάτων του Φροντιστηρίου Λειτουργικής Γλώσσας

Λήξη των μαθημάτων του Φροντιστηρίου Λειτουργικής Γλώσσας

Ολοκλήρωσε τη λειτουργία του, για το τρέχον Ιεραποστολικό έτος, το Φροντιστήριο Λειτουργικής Γλώσσας της Τοπικής Εκκλησίας, που απευθύνθηκε σε όσους ενδιαφέρονται για την σπουδή των Λειτουργικών και Αγιογραφικών κειμένων της Εκκλησίας μας.

Το Φροντιστήριο λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Βόλου, με υπεύθυνη την Οσιολογιωτάτη Μοναχή Λαυρεντία, αδελφή της Ιεράς Μονής Αγίου Λαυρεντίου Πηλίου και είχε γενικό θέμα: «Τα Αποστολικά αναγνώσματα των Κυριακών του ενιαυτού».

Κατά την λήξης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4/5, δύο σπουδαστές κατέθεσαν τις σκέψεις και τις εμπειρίες που απέκτησαν από τα μαθήματα, κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Στη συνέχεια, η Μοναχή Λαυρεντία, αφού αναφέρθηκε περιληπτικά στο γενικό θέμα της Διδακτικής χρονιάς, επεσήμανε την αθρόα συμμετοχή και ανταπόκριση του ακροατηρίου, καθώς και το αμείωτο ενδιαφέρον του για την εμπεριστατωμένη και πολύπλευρη σπουδή των κειμένων.

Αμέσως μετά, το λόγο έλαβε ο μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, ο οποίος επεσήμανε τη σπουδαιότητα αυτής της πρωτοβουλίας, της εκμάθησης των Λειτουργικών κειμένων της Εκκλησίας, καθώς αποσκοπεί στην εξοικείωση του λαού του Θεού με την της Θείας Λατρείας και των Γραφών, γεγονός που θα συμβάλει στην συνειδητή και μετ’ επιγνώσεως συμμετοχή στη της Εκκλησίας.

Σημείωσε δε την εμπιστοσύνη που έχει στο πρόσωπο των πρωτεργατών αυτής της προσπάθειας, του π. Συμεών Γεωργιάδη, του π. Γεωργίου Παπαγεωργίου και κυρίως της Μοναχής Λαυρεντίας.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος επέδωσε σε όλους τους σπουδαστές προσωπικά, το πιστοποιητικό παρακολούθησης των μαθημάτων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση