Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Λαμπρός ο εορτασμός του Ευαγγελισμού στην Ν. Ιωνία Μαγνησίας
Λαμπρός ο εορτασμός του Ευαγγελισμού στην Ν. Ιωνία Μαγνησίας

Λαμπρός ο εορτασμός του Ευαγγελισμού στην Ν. Ιωνία Μαγνησίας

Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια τελέστηκε απόψε στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Ν. Ιωνίας ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, επί τη μεγίστη Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Παναγίας .

Στον Μέγα Εσπερινό χοροστάτησε ο μητροπολίτης Λαρίσης & Τυρνάβου Ιερώνυμος, συγχοροστατούντος του επισκόπου  Ιγνατίου.

Παρέστησαν η υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα , οι βουλευτές Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Συμεών Μπαλής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο δήμαρχος Βόλου , οι επικεφαλής των Στρατιωτικών, Λιμενικών, Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Αρχών και μέγα πλήθος πιστών, που κατέκλυσαν τον εμβληματικό προσφυγικό Ναό της Ν. Ιωνίας.

Στο τέλος του Εσπερινού τελέστηκε, επί ειδικής εξέδρας, στο προαύλιο του Ναού, η αρτοκλασία, μετά την οποία τον μητροπολίτη Λαρίσης  Ιερώνυμο προσφώνησε ο μητροπολίτης Ιγνάτιος καλωσοριζοντάς τον για πρώτη φορά στον τόπο μας, αναφέρθηκε στην ιστορία της Ν. Ιωνίας και των προσφύγων, που έχτισαν τον ναό της Ευαγγελιστρίας, ενώ εξήρε το ήθος, την μόρφωση και την έως τώρα προσφορά του κ. Ιερωνύμου στην Εκκλησία της Ελλάδος, την οποία υπηρέτησε επί σειρά ετών, από υψηλές συνοδικές θέσεις, με ιδιαίτερη επιτυχία.

Από τη μεριά του ο μητροπολίτης Λαρίσης ευχαρίστησε τον κ. Ιγνάτιο για την θερμή υποδοχή, αλλά και για την περίοδο κατά την οποία κατείχε την τοποτηρητεία της γειτονικής   Μητροπόλεως και φρόντισε ώστε όλα να κυλίσουν ομαλά έως την εκλογή του νέου ποιμενάρχου της Θεσσαλικής πρωτεύουσας.

Στο κήρυγμα του ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στα πολλαπλά μηνύματα, κορυφαίο εκ των οποίων είναι ότι «ο Άγιος Θεός σέβεται απόλυτα την ανθρώπινη ελευθερία, όπως φαίνεται μέσα στην Βιβλική διήγηση του Ευαγγελισμού… Η στάση της Παναγίας είναι έκφραση ελεύθερης υπακοής στο θέλημα του Θεού. Η Κυρία Θεοτόκος δέχεται να γίνει όργανο στο του Θεού για την σωτηρία των ανθρώπων, χωρίς να λογαριάσει την θέση της έναντι του Μωσαϊκού Νόμου, χωρίς να ζητήσει για την ίδια καμία διασφάλιση. Πορεύεται με καθαρή συνείδηση και πλήρη υπακοή στο Θείο θέλημα… Είναι απολύτως διδακτική η στάση του Θεού. Δεν επιβάλλει το θέλημά του, αλλά περιμένει την ελεύθερη συγκατάθεση της Παναγίας. Κι αυτό δείχνει πόσο σέβεται και τιμά το ανθρώπινο γένος, ακόμα κι αν δε το αξίζει, αφού αποστάτησε και προσέβαλε τον Δημιουργό του με την ανυπακοή του… Η στάση του Θεού έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την κοσμική αντίληψη της εποχής μας, η οποία κάνει τα πάντα για να μας αριθμοποιήσει, με σκοπό να μας προσδιορίσει. Την ίδια στιγμή, η Εκκλησία μάς δίνει όνομα, για να διασφαλίσει το πρόσωπο και την ελευθερία μας… Μόνον ο Θεός έδωσε το όραμα της ελευθερίας στον άνθρωπο και δεν το καταπάτησε ποτέ, γι΄ αυτό ο Ευαγγελισμός είναι η κορύφωση του σεβασμού του Θεού στην ανθρώπινη ελευθερία. Γι’ αυτό, η εορτή αυτή είναι αφιερωμένη στην αναγέννηση του Έθνους μας, το οποίο ξεσηκώθηκε, με το σύνθημα «Ελευθερία ή θάνατος». Αυτή είναι η θεολογία της εορτής. Με αυτό το όραμα ξεσηκώθηκαν οι πρόγονοί μας, για να ζήσουν ελεύθεροι, όπως τους έπλασε ο Θεός…».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Ιερώνυμος τόνισε ότι «σήμερα εορτάζουμε την Παναγία μας και από το πρόσωπό της ξεκινάμε για να γιορτάσουμε την ιστορία μας. Παναγία και ταυτίζονται στην συνείδησή μας. Αυτά τα ιερά μεγέθη της αγάπης στην πατρίδα και στην Εκκλησία μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένα, που δεν μπορούν να χωρίσουν. Γι’ αυτό, η Εκκλησία εργάζεται διαχρονικά για την ενότητά τους, που είναι ευεργετική για την ζωή και την προκοπή του λαού μας…».

Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Ευαγγελιστρίας στους δρόμους της Ν. Ιωνίας, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Οδηγούσε χωρίς #δίπλωμα   #δίπλωμα - https://t.co/7UhwKUJy6z -

  • Η ποδηλασία της Νίκης Βόλου έτρεξε για τη “Φλόγα” #ποδηλασίαΝίκηςΒόλου - https://t.co/FE3NdPFOqP -

  • Διανομή προϊόντων #ΤΕΒΑ στα Προπύλαια του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου #ΤΕΒΑ - https://t.co/tpkKe3pY24 -

"Αλιεύοντας" την είδηση