Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Παντελεήμονος στο Βόλο
Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Παντελεήμονος στο Βόλο

Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Παντελεήμονος στο Βόλο

 

Με την δέουσα λαμπρότητα τιμήθηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού στην τοπική  Εκκλησία.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο ομώνυμος ιερός ναός του Ορφανοτροφείου , όπου την παραμονή της εορτής τελέστηκε, υπαιθρίως, ο Μέγας Πανηγυρικός , χοροστατούντος του μητροπολίτου Δημητριάδος Ιγνατίου, παρουσία πλήθους πιστών.

Στο κήρυγμά του ο κ. αναφέρθηκε στο γεγονός της ασθενείας στην και του επερχόμενου θανάτου: «ο άνθρωπος πλάστηκε από τον Θεό με και δεν θα μπορούσε από την του Θεού να προκύψει ο πόνος και η ασθένεια. Ο του χάρισε την πνοή της αθανασίας και την ελευθερία. Η κακή χρήση της ελευθερίας, η άρνηση της αγάπης του Θεού, είχαν ως τίμημα την φθορά, τον πόνο, την ασθένεια και τον θάνατο. Παρά ταύτα, ο δεν εγκατέλειψε τον άνθρωπο, αλλά προσέλαβε την ανθρώπινη φύση και μας έδωσε πάλι την δυνατότητα να κοινωνήσουμε τον Παράδεισο, διερχόμενοι, όμως, μέσα από τον ανθρώπινο βίο του πόνου και της φθοράς…».

Στην συνέχεια  τόνισε ότι «ο Άγιος Παντελεήμων, δεν αρκέστηκε μόνο στην ιατρική επιστήμη, αλλά θεράπευε και τις ψυχές, αναγνωρίζοντας ότι ο άνθρωπος είναι οντότητα ψυχοσωματική. Και κατόρθωσε, με την πίστη στον Χριστό, να ασκεί την ιατρική αναργύρως και θεράπευε τους ανθρώπους, επιτελώντας θαύματα, διά του Ιησού Χριστού…».

Ακολούθως, ο κ. αναφέρθηκε στην εμπειρία της πανδημίας, παρατηρώντας ότι πρόκειται για παιδαγωγία του Θεού: «ξεχαστήκαμε μέσα στην δήθεν παντοδυναμία μας και ήρθε ένας αόρατος εχθρός, που άλλαξε τα πάντα. Κι έτσι, αντιληφθήκαμε την μηδαμινότητά μας και δώσαμε όλοι μαζί την μάχη, κάνοντας πολλές και μεγάλες θυσίες, με γνώμονα την και το γενικό συμφέρον… Πρέπει, μετά απ’ αυτά, ν’ αντιληφθούμε πόση ανάγκη έχουμε το έλεος του Θεού, ότι χρειαζόμαστε μετάνοια, να καλλιεργήσουμε την πίστη μας, αναγνωρίζοντας ότι η ζωή μας βρίσκεται στα χέρια του Θεού…».

Ανήμερα της εορτής ,  λειτούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο στην πανηγυρίζουσα  μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς, παρουσία του βουλευτού Λαρίσης Μαξίμου Χαρακόπουλου, του δημάρχου Αγιάς Αντωνίου Γκουντάρα και ευλαβών προσκυνητών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Aνοίγει τις πύλες του την Κυριακή ο ναός Αγίου Νικολάου Παλιουρίου Βόλου - https://t.co/qV3ia6Hdig… -

  • Όχημα με ηλικιωμένο οδηγό προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα #τροχαίοατύχημα - https://t.co/R6TYgPsPIT -

  • #φωτιά σε διαμέρισμα στον οικισμό Ξηροκάμπου #φωτιά - https://t.co/H1jdxlQ7PJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση