Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Παντελεήμονος στο Βόλο
Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Παντελεήμονος στο Βόλο

Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Παντελεήμονος στο Βόλο

 

Με την δέουσα λαμπρότητα τιμήθηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού στην τοπική  Εκκλησία.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο ομώνυμος ιερός ναός του Ορφανοτροφείου Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής τελέστηκε, υπαιθρίως, ο Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτου , παρουσία πλήθους πιστών.

Στο κήρυγμά του ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στο γεγονός της ασθενείας στην και του επερχόμενου θανάτου: «ο πλάστηκε από τον Θεό με αγάπη και δεν θα μπορούσε από την αγάπη του Θεού να προκύψει ο πόνος και η ασθένεια. Ο του χάρισε την πνοή της αθανασίας και την ελευθερία. Η κακή χρήση της ελευθερίας, η άρνηση της αγάπης του Θεού, είχαν ως τίμημα την φθορά, τον πόνο, την ασθένεια και τον θάνατο. Παρά ταύτα, ο δεν εγκατέλειψε τον άνθρωπο, αλλά προσέλαβε την ανθρώπινη φύση και μας έδωσε πάλι την δυνατότητα να κοινωνήσουμε τον Παράδεισο, διερχόμενοι, όμως, μέσα από τον ανθρώπινο βίο του πόνου και της φθοράς…».

Στην συνέχεια  τόνισε ότι «ο , δεν αρκέστηκε μόνο στην ιατρική επιστήμη, αλλά θεράπευε και τις ψυχές, αναγνωρίζοντας ότι ο είναι οντότητα ψυχοσωματική. Και κατόρθωσε, με την πίστη στον Χριστό, να ασκεί την ιατρική αναργύρως και θεράπευε τους ανθρώπους, επιτελώντας τα, διά του Ιησού Χριστού…».

Ακολούθως, ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην εμπειρία της πανδημίας, παρατηρώντας ότι πρόκειται για παιδαγωγία του Θεού: «ξεχαστήκαμε μέσα στην δήθεν παντοδυναμία μας και ήρθε ένας αόρατος εχθρός, που άλλαξε τα πάντα. Κι έτσι, αντιληφθήκαμε την μηδαμινότητά μας και δώσαμε όλοι μαζί την μάχη, κάνοντας πολλές και μεγάλες θυσίες, με γνώμονα την αγάπη και το γενικό συμφέρον… Πρέπει, μετά απ' αυτά, ν' αντιληφθούμε πόση ανάγκη έχουμε το έλεος του Θεού, ότι χρειαζόμαστε μετ, να καλλιεργήσουμε την πίστη μας, αναγνωρίζοντας ότι η ζωή μας βρίσκεται στα χέρια του Θεού…».

Ανήμερα της εορτής ,  λειτούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο στην πανηγυρίζουσα  μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς, παρουσία του βουλευτού Μαξίμου Χαρακόπουλου, του δημάρχου Αγιάς Αντωνίου Γκουντάρα και ευλαβών προσκυνητών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση