Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Παντελεήμονος στην Μητρόπολη Δημητριάδος & Αλμυρού
Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Παντελεήμονος στην Μητρόπολη Δημητριάδος & Αλμυρού

Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Παντελεήμονος στην Μητρόπολη Δημητριάδος & Αλμυρού

Την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού εόρτασε, με λαμπρότητα και φέτος η τοπική Εκκλησία, με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό του υ Βόλου.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο μητροπολίτης Δημητριάδος , παρουσία της βουλευτού Μαγνησίας Ζέττας Μακρή, του Δ.Σ. του Ιδρύματος και πιστών.

Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην έμπνευση των ιδρυτών του υ να δημιουργήσουν μεταπολεμικά το Ίδρυμα, για ν' αντιμετωπίσουν την μεγάλη πληγή της ορφάνιας πολλών παιδιών, αλλά και την σοφή τους να αφιερώσουν τον Ναό στον Άγιο Παντελεήμονα, ο οποίος επίσης μεγάλωσε ορφανός από μητέρα. Μίλησε για το έργο του Αγίου, ο οποίος, μέσα από την επιστήμη της ιατρικής, αλλά και τον λόγο του Ευαγγελίου, εργαζόταν για την διάσωση του ανθρωπίνου προσώπου, έργο διαχρονικό της Εκκλησίας: «Δυστυχώς, ο άνθρωπος, ως ζωντανή εικόνα του Θεού, στην εποχή μας χάνει την ανθρωπιά και την αξία του, γίνεται μια μονάδα, που καλείται να υπηρετήσει τον ατομισμό της. Όμως, είμαστε άνθρωποι, πλασμένοι να ζούμε ελεύθεροι, μακριά από κάθε είδους εξαρτήσεις, προσφέροντας , που είναι ο καρπός της ελευθερίας. Και αυτή την αλήθεια την διασώζει η Εκκλησία, όπου βιώνουμε την εμπειρία της κοινότητας, μέσα στην Οποία εκφράζεται η αλληλεγγύη, με σκοπό όχι απλώς την παροχή κάποιας υλική βοήθειας, αλλά την προστασία της ανθρώπινης τιμής και αξιοπρέπειας και της κοινωνικής συνοχής…».

Ο κ. ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους υπευθύ του Ιδρύματος και το Δ/Σ, για την εξαιρετική συνεργασία με τον ιερέα και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού, επ' ωφελεία των τροφίμων: «Εργάζονται όλοι με για τα παιδιά, παρέχοντας κάθε τι απαραίτητο για την μόρφωση και την ομαλή κοινωνικοποίησή τους».

Ο ίδιος διαβεβαίωσε για την αμέριστη συμπαράσταση της Μητροπόλεως στο έργο του Ορφανοτροφείου, όπως έκανε πάντα και κάλεσε τον λαό να συντρέχει και να στηρίζει το έργο του Ιδρύματος, για να συνεχίζει απρόσκοπτα την πορεία του στον χρόνο.


Ανήμερα της ς, ο κ. Ιγνάτιος λειτούργησε στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς, παρουσία του δημάρχου Αντωνίου Γκουντάρα και μεγάλου πλήθους προσκυνητών.

Εκεί μίλησε για την καθοριστική συμβολή στην ζωή του Αγίου του Πνευματικού του Πατρός, του ιερέως Ερμολάου, μάρτυρος, επίσης, της Εκκλησίας και αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της πνευματικής πατρότητας στην ζωή, καθώς έχουμε ανάγκη από υγιές παράδειγμα και σωστή καθοδήγηση.

Παρατήρησε ότι το έργο της πνευματικής καθοδήγησης ξεκινά από την ίδια την οικογένεια, με το παράδειγμα των γονέων, που πρέπει να σταλάζουν στην ψυχή των παιδιών τους τις αλήθειες της πίστεως: «Διδάξτε στα παιδιά σας την πίστη στον Χριστό, κρατείστε ζωντανή την Παράδοσή μας, γιατί είναι οι μόνοι θησαυροί που μας έχουν απομείνει, για να μπορέσουμε να κρατηθούμε όρθιοι στην εποχή της παγκοσμιοποίησης…».

Μετά την , τέλεσε τα Θυρανοίξια του νεόδμητου Μοναστηριακού Παρεκκλησίου του Αγίου Χαραλάμπους, στον εξωτερικό χώρο της Μονής.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση