Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Λαμπρός ο εορτασμός της Πεντηκοστής στον Βόλο
Λαμπρός ο εορτασμός της Πεντηκοστής στον Βόλο

Λαμπρός ο εορτασμός της Πεντηκοστής στον Βόλο

 

          Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε σήμερα στον Βόλο η , με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου , όπου τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του μητροπολίτου Δημητριάδος   Ιγνατίου, τηρουμένων των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ακολούθως, τελέστηκε ο Εσπερινός της γονυκλισίας, χοροστατούντος του επισκόπου , ο οποίος απηύθυνε στους πιστούς εόρτιο χαιρετισμό.

Ο κ. Ιγνάτιος παρατήρησε ότι «ο Κύριος κάλεσε τους Του, στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, να ξεδιψάσουν τις ψυχές τους, δεχόμενοι τον Παράκλητο. Είμαστε ευλογημένοι, διότι έχουμε μέσα μας τον Πνεύμα το Άγιο. Και σήμερα οι άνθρωποι διψούν την Αλήθεια, για να νοηματοδοτήσουν την τους. Και η Αλήθεια είναι μία, ο Τριαδικός Θεός. Διψούν την αληθινή , γιατί νιώθουν δεσμευμένοι, μέσα στο σύγχρονο πολιτισμό. Και η είναι μία, ο Χριστός και το , που μας ελευθερώνει από κάθε αμαρτία και βάρος. Οι άνθρωποι διψούν την Αγάπη, που τόσο υμνολογούν, αλλά απουσιάζει από την εποχή μας. Είναι καρπός του Αγίου Πνεύματος, όπως κάθε τι καλό, που λαμβάνουμε κατά το Μυστήριο του Χρίσματος. Αλλά, ενώ προσφέρεται σε όλους, σε κανέναν δεν μένει υποχρεωτικά. Θέλει την δική μας συγκατάβαση και συνέργεια, την δική μας συμβολή, για να παραμείνει μέσα μας το και να καρποφορήσει».

Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στο τραγικό γεγονός, που συγκλονίζει την κοινωνία μας τις τελευταίες ημέρες, «γεγονός απάνθρωπης συμπεριφοράς, μη κατανοητής στο ανθρώπινο μυαλό. Κι όμως, συνέβη. Αλήθεια πόση ευθύνη έχουμε οι άνθρωποι της πίστεως, που δεν ξεδιψάμε τους άλλους με την Αλήθεια, με την αληθινή και Αγάπη; Ο άνθρωπος δίχως Θεό γίνεται θηρίο και ενεργεί χειρότερα κι απ’ τα θηρία. Να, γιατί θέλουμε μια Αγιοπνευματική κοινωνία και γιορτάζουμε Πεντηκοστή, εορτή ενότητος και Χάριτος. Ζητούμε από το να φωτίσει και αναλαμβάνουμε την ευθύνη να ευαγγελιστούμε, όπως τότε οι , το Ευαγγέλιο της Χαράς, της Αναστάσεως, της Ζωής».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Βέλικο Μπάτροβιτς #ΒέλικοΜπάτροβιτς - https://t.co/eFIwpdYA0r -

  • Κοινή δήλωση Ελλάδας – Ιορδανίας – Κύπρου: Στήριξη σε δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού… - https://t.co/piKALr7W3i -

  • #σχολεία: Με μοριακό ή rapid test η επιστροφή των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών #σχολεία - https://t.co/16PzGWDdU1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση