Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Λαμπρή Πασχαλιά στη Μητρόπολη Δημητριάδος
Λαμπρή Πασχαλιά στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Λαμπρή Πασχαλιά στη Μητρόπολη Δημητριάδος

 

          Με λαμπρότητα και με την ελπίδα και την αισιοδοξία ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των ανθρώπων, γιορτάστηκε το στην , παρά τους περιορισμούς για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Το βράδυ της Αναστάσεως ο μητροπολίτης Δημητριάδος  Ιγνάτιος έψαλε το «» στον Μητροπολιτικό  ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, επί ειδικής εξέδρας, στο προαύλιο, παρουσία πιστών, τηρουμένων των προβλεπόμενων μέτρων.

Ενώπιον κλήρου και λαού ανέγνωσε το Αναστάσιμο μήνυμά του, μεταφέροντας σε όλους το μήνυμα της Αναστάσιμης Αγάπης του Ιησού Χριστού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας   προσέφερε πασχαλινά αυγά στο εκκλησίασμα.

Την του , στον Μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου Βόλου τελέστηκε ο , χοροστατούντος του  κ. Ιγνατίου, παρουσία ικανού αριθμού κληρικών και λαϊκών.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού αναγνώσθηκε το Αναστάσιμο Ευαγγέλιο ελληνιστί, λατινιστί, γαλλιστί, αγγλιστί, ρουμανιστί, γερμανιστί και ισπανιστί, ενώ εψάλη και στην Ομηρική διάλεκτο.

Στο τέλος της Αναστάσιμης ακολουθίας  ευχαρίστησε όλους για την πιστή τήρηση των μέτρων και της τάξης κατά την και ευχήθηκε πατρικώς σε όλους η του Κυρίου να σηματοδοτήσει το πέρασμα από την δοκιμασία της πανδημίας στην ελεύθερη ζωή, μια αναστημένη εν Χριστώ ζωή.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κορωναϊός: Το «αποτύπωμα» του Πάσχα – Πού παρατηρείται έξαρση κρουσμάτων - https://t.co/k4Ez2xLASp -

  • Ασφαλή και αποτελεσματικά τα εμβόλια κατά του κορωναϊού στην εγκυμοσύνη - https://t.co/zWqALBHZ29 -

  • Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία της Καρολάιν - https://t.co/hkWo7pSQBk -

"Αλιεύοντας" την είδηση