Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Λαμπρή πανήγυρις στην Μονή Ταξιαρχών Πηλίου
Λαμπρή πανήγυρις στην Μονή Ταξιαρχών Πηλίου

Λαμπρή πανήγυρις στην Μονή Ταξιαρχών Πηλίου

Ιγνάτιος: «Ν μην οδηγηθούμε σε κταστάσεις διχασμού»

 

Με την δέουσα λαμπρότητα η Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου εόρτασε την Σύναξη των Ταξιαρχών Μιχαήλ και αβριήλ, παρουσία προσκυνητών.

 

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο μητροπολίτης   Ιγνάτιος, παρουσία του γενικού περιφερειακού δ/κτού του Λιμενικού Σώματος, πλοιάρχου Εμμανουήλ Κανάλη, του αστυνομικού δ/ντού Βασιλείου Μαρκογιαννάκη και εκπροσώπων των Στρατιωτικών Αρχών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, ιεροκήρυκας, ενώ στο τέλος της Ακολουθίας ο επίσκοπος επεσήμανε ότι «στα Μοναστήρια μας ο λαός μας βρίσκει αυτό που διψάει η ψυχή του, την ευλάβεια, την Ορθόδοξη παράδοση, την παρηγορία, την δύναμη για τους δύσκολους καιρούς που ζούμε».

Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τους προσκυνητές για την ποικίλη στήριξη στα Μοναστήρια και ζήτησε την προσευχή τους, «για να φανούμε αντάξιοι των κρίσιμων περιστάσεων. Έχουμε πολλά μπροστά μας να αντιμετωπίσουμε, αλλά πάντοτε γνώμονας των αποφάσεων και των δράσεών μας θα είναι ο τόπος, η πατρίδα μας, το ένος και το Έθνος μας, ο λαός και η ενότητά μας. Έχουμε μακραίωνη ιστορία, που δεν διαγράφεται, παράδοση, που δεν αλλάζει, αλλά και που αρμόζει στα παιδιά μας και πρέπει να είναι αντάξιο της ιστορίας μας. Τα κίνητρά μας θα παραμείνουν πάντοτε, η αγάπη για την Εκκλησία μας, η μαρτυρία του Χριστού στις ψυχές των ανθρώπων. Εύχεστε να μην αντιστραφούν τα πράγματα, να μην οδηγηθούμε σε καταστάσεις διχασμού. Η ιστορία του Γέ μας διδάσκει ότι οι εκκλησιαστικοί διχασμοί έγιναν εθνικοί και έφεραν την καταστροφή. Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι, να ξέρουμε τί θέλουμε, να ζυγίσουμε καλά τα πράγματα, οι αποφάσεις μας να εγγυώνται την συνέχιση της παρουσίας της Εκκλησίας μας σ' αυτόν το τόπο, ως φιλόστοργη όλου του λαού μας».

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση