Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Λαμπρή η πανήγυρις της Μεταμορφώσεως στον Βόλο
Λαμπρή η πανήγυρις της Μεταμορφώσεως στον Βόλο

Λαμπρή η πανήγυρις της Μεταμορφώσεως στον Βόλο

 

Με την δέουσα λαμπρότητα η τοπική Εκκλησία εόρτασε την μεγάλη Δεσποτική της Μεταμορφώσεως, με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα, ομώνυμο Ιερό Ναό του Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτη   Ιγνατίου, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Στην του  τόνισε ότι «η της Μεταμορφώσεως είναι μια πρόσκληση και μια πρόκληση, ν΄ αναρωτηθούμε τί μπορεί να σημαίνουν τα γεγονότα που εξελίχθηκαν στον όρος Θαβώρ. Ο Χριστός αποκάλυψε την αλήθεια του ανθρώπου. Οι Μαθητές είδαν την δόξα του ενανθρωπίσαντος Ιησού, που μας αποκάλυψε ποια είναι η δική μας δόξα. Είμαστε πλασμένοι για το Θαβώριο . Αυτό είναι το πρόσωπό μας.

Ανταύγειες αυτού του φωτός έχουμε σε ανθρώπους χαριτωμένους, με βαθειά πίστη και μεγάλη αγάπη, σε ανθρώπους θυσίας, που ζουν την του Χριστού. Ο Κύριος μας έδειξε ότι είμαστε πρόσωπα, όχι απλώς σάρκα που περιφέρουμε στην γη. Φέρουμε μέσα μας την αθανασία, την εικόνα και το του Χριστού. Το ναυάγιό μας από την το Παραδείσου, έφθειρε την εικόνα του Θεού μέσα μας κι έγινε ο , για να μας ξαναδώσει το φως, με σκοπό να περάσουμε από την εικόνα στην ομοίωση…».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Ιγνάτιος ανέφερε ότι, «αυτό το φως εκφράζεται με τα έργα μας, γίνεται αγάπη προς τον πλησίον. Γι΄ αυτό, η εορτή της Μεταμορφώσεως δεν είναι μια απλή πανήγυρις, αλλά μια πρόσκληση να πάρουμε την απόφαση να μεταμορφώσουμε την ύπαρξή μας, μέσα στην Μυστηριακή εμπειρία, όπου όλα γίνονται φως, σε αντίθεση με την επιλογή της αμαρτίας, που τα μετατρέπει όλα σε σκοτάδι…

Ο Χριστός μεταμορφώθηκε και σώζει όλους τους ανθρώπους∙ και αυτούς που βιώνουν με συνεπή και αυστηρό τρόπο την εκκλησιαστική , και αυτούς που εκφράζονται με έργα αγάπης και προσφοράς, αλλά κι εκείνους που παλεύουν με τις αμφιβολίες τους. Ας προσθέσουμε, λοιπόν κι εμείς ό,τι είχαν οι τρεις Μαθητές. Να πάρουμε απ΄ την πίστη του Πέτρου, την αγάπη του Ιωάννου, την ευθύτητα του Ιακώβου. Και τότε η μας θα γίνει Θαβώριο Όρος, γεύση μακαριότητας, χαράς και ευφροσύνης, για εμάς και τους άλλους».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/neVG2TkHh8 -

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Βέλικο Μπάτροβιτς #ΒέλικοΜπάτροβιτς - https://t.co/eFIwpdYA0r -

  • Κοινή δήλωση Ελλάδας – Ιορδανίας – Κύπρου: Στήριξη σε δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού… - https://t.co/piKALr7W3i -

"Αλιεύοντας" την είδηση