Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Λαμπρή η πανήγυρη του Αγίου Λαυρεντίου στο Πήλιο
Λαμπρή η πανήγυρη του Αγίου Λαυρεντίου στο Πήλιο

Λαμπρή η πανήγυρη του Αγίου Λαυρεντίου στο Πήλιο

Την μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Λυρεντίου του Αρχιδικόνου τίμησε και φέτος (10/8), η ομώνυμη Μονή του Πηλίου όπου την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτη Ιγνατίου, παρουσία προσκυνητών.

Στην του ο επίσκοπος, αφού μίλησε για το μαρτυρικό τέλος του Αρχιδιακόνου Λαυρεντίου, παρατήρησε ότι «με το αίμα των Μαρτύρων θεμελιώθηκε η Εκκλησία του Χριστού, η Οποία και στην εποχή μας αναδεικνύει Μάρτυρες. Ο Λαυρέντιος είχε την αγάπη του Ευαγγελιστού Ιωάννου. Είχε αφιερώσει όλη την ύπαρξή του στον Χριστό, όπως κάθε Μοναχός και κάθε Μοναχή. Ο Μοναχισμός είναι η σπονδυλική στήλη της Εκκλησίας. Δεν υπάρχει Εκκλησία χωρίς Μοναχισμό, αλλά και μοναχισμός εκτός της Εκκλησίας. Αυτή είναι η αλήθεια της Εκκλησίας μας, που πρέπει να κρατήσουμε ζωντανή».

Σε άλλο σημείο ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «ο Λαυρέντιος είχε την θερμουργό πίστη του Πέτρου, με την οποία ο Πρωτοκορυφαίος Απόστολος ενίσχυε και στήριζε τους πιστούς της πρώτης Εκκλησίας. Διέθετε, τέλος, και την μαρτυρική διάθεση του Ιακώβου, που οφείλει να είναι πρότυπο ζωής για τους Χριστιανούς όλων των εποχών. Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε την ευθύνη που φέρουμε, ως ζωντανά μέλη της Εκκλησίας, να κρατήσουμε την πίστη ως ελπίδα όλου του κόσμου. α κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα, που γίνεται έργο αγάπης, ώστε να γινόμαστε διαρκώς μια ζωντανή μαρτυρία Χριστού…»

Ολοκληρώνοντας την του εξέφρασε, για μία ακόμη φορά, την του για την ανάπτυξη της Μοναστικής ζωής στον τόπο μας, την ανασύσταση και επαναλειτουργία παλαιών Μονών, «γεγονός που αποδεικνύει ότι ζει Κύριος ο και η Εκκλησία μας είναι ζωντανή!»

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση