Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Λαμπρή η πανήγυρη της Μονής Ταξιαρχών
Λαμπρή η πανήγυρη της Μονής Ταξιαρχών

Λαμπρή η πανήγυρη της Μονής Ταξιαρχών

Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια, η τοπική  Εκκλησία εόρτασε, το διήμερο 5-6/9, το εν Χώναις του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, με επίκεντρο την παλαίφατη  Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αγίου εωργίου Νηλείας.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο   Ιγνάτιος, επικεφαλής κληρικών  και εκπροσώπων Ιερών Μονών της Μητροπόλεως .

Παρέστησαν ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου  Μιχάλης Μιτζικός, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών, Λιμενικών, Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Αρχών και πλήθος ευλαβών προσκυνητών, που κατέκλυσαν το περικαλλές Καθολικό και τους γύρω αύλιους χώρους.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας αρχιμ. Επιφάνιος .

Στο τέλος του Εσπερινού, ο επίσκοπος ευχήθηκε πατρικώς στους συνδαιτυμόνες της πανηγύρεως, ευχαρίστησε τους άρχοντες του τόπου για την ευλαβική παρουσία τους και εξέφρασε, ακόμα μία φορά, την ευαρέσκειά του για την πνευματική πρόοδο της Μονής, αλλά και σύνολης της Μοναστικής κοινότητας της τοπικής Εκκλησίας, που συμβάλλει καθοριστικά στην πνευματική πρόοδο και ανάπαυση του λαού μας.

Ανήμερα της ς τελέστηκε η Πανηγυρική , ιερουργούντος του   κ. Ιγνατίου, παρουσία πολλών ευλαβών προσκυνητών. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο αρχιμ. Αγάθων Ντάτσιος, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πορταριάς.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «η παρουσία των Αγγέλων είναι δώρο του Θεού στην ζωή μας. Η γιορτές τους είναι η ευκαιρία αναβαπτισμού μας στην απλότητα της σχέσης μας μαζί τους, που είναι υπόθεση καρδιάς και όχι ς. ια εμάς ο Φύλακας Άγγελός μας είναι ο πλέον έμπιστος και οικείος, που περιμένει την μετάνοιά μας και θα γίνει ο σύμμαχος και υπερασπιστής μας εν ώρα κρίσεως».

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση