Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Λαμπρή η πανήγυρη της Μονής Ταξιαρχών
Λαμπρή η πανήγυρη της Μονής Ταξιαρχών

Λαμπρή η πανήγυρη της Μονής Ταξιαρχών

Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια, η τοπική  Εκκλησία εόρτασε, το διήμερο 5-6/9, το εν Χώναις θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, με επίκεντρο την παλαίφατη  Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Νηλείας.

Στον Μέγα Πανηγυρικό χοροστάτησε ο μητροπολίτης   Ιγνάτιος, επικεφαλής κληρικών  και εκπροσώπων Ιερών Μονών της Μητροπόλεως .

Παρέστησαν ο   Μιχάλης Μιτζικός, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών, Λιμενικών, Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Αρχών και πλήθος ευλαβών προσκυνητών, που κατέκλυσαν το περικαλλές Καθολικό και τους γύρω αύλιους χώρους.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου.

Στο τέλος του Εσπερινού, ο επίσκοπος ευχήθηκε πατρικώς στους συνδαιτυμόνες της πανηγύρεως, ευχαρίστησε τους άρχοντες του τόπου για την ευλαβική παρουσία τους και εξέφρασε, ακόμα μία φορά, την ευαρέσκειά του για την πνευματική πρόοδο της Μονής, αλλά και σύνολης της Μοναστικής κοινότητας της τοπικής Εκκλησίας, που συμβάλλει καθοριστικά στην πνευματική πρόοδο και ανάπαυση του λαού μας.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του   κ. Ιγνατίου, παρουσία πολλών ευλαβών προσκυνητών. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο αρχιμ. Αγάθων Ντάτσιος, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πορταριάς.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «η παρουσία των Αγγέλων είναι δώρο του Θεού στην ζωή μας. Η τους είναι η ευκαιρία αναβαπτισμού μας στην απλότητα της σχέσης μας μαζί τους, που είναι υπόθεση καρδιάς και όχι λογικής. Για εμάς ο Φύλακας Άγγελός μας είναι ο πλέον έμπιστος και οικείος, που περιμένει την μετάνοιά μας και θα γίνει ο σύμμαχος και υπερασπιστής μας εν κρίσεως».

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το Lab Art yard στην αυλή του Τσαλαπάτα ξεκινάει με δυναμικό τριήμερο συναυλιών #LabArt - https://t.co/SKyefhU2K0 -

  • Έναρξη υποβολής συμμετοχών για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia - https://t.co/uyPdAbjw8N… -

  • Οικονομική μετακίνηση για νέους από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/RXSQBs16kO -

"Αλιεύοντας" την είδηση