Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Λαμπρή η πανήγυρη της Μονής Ταξιαρχών
Λαμπρή η πανήγυρη της Μονής Ταξιαρχών

Λαμπρή η πανήγυρη της Μονής Ταξιαρχών

Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια, η τοπική  Εκκλησία εόρτασε, το διήμερο 5-6/9, το εν Χώναις του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, με επίκεντρο την παλαίφατη  Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών ηλείας.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο μητροπολίτης Δημητριάδος  Ιγνάτιος, επικεφαλής κληρικών  και εκπροσώπων Ιερών Μονών της Μητροπόλεως .

Παρέστησαν ο   Μιχάλης , εκπρόσωποι των Στρατιωτικών, Λιμενικών, Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Αρχών και πλήθος ευλαβών προσκυνητών, που κατέκλυσαν το περικαλλές Καθολικό και τους γύρω αύλιους χώρους.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου.

Στο τέλος του Εσπερινού, ο επίσκοπος ευχήθηκε πατρικώς στους συνδαιτυμόνες της πανηγύρεως, ευχαρίστησε τους άρχοντες του τόπου για την ευλαβική παρουσία τους και εξέφρασε, ακόμα μία φορά, την ευαρέσκειά του για την πνευματική πρόοδο της Μονής, αλλά και σύνολης της Μοναστικής κοινότητας της τοπικής Εκκλησίας, που συμβάλλει καθοριστικά στην πνευματική πρόοδο και ανάπαυση του λαού μας.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε η Πανηγυρική , ιερουργούντος του   κ. Ιγνατίου, παρουσία πολλών ευλαβών προσκυνητών. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο αρχιμ. Αγάθων τάτσιος, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πορταριάς.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «η παρουσία των Αγγέλων είναι δώρο του Θεού στην μας. Η γιορτές τους είναι η ευκαιρία αναβαπτισμού μας στην απλότητα της σχέσης μας μαζί τους, που είναι υπόθεση καρδιάς και όχι λογικής. Για εμάς ο Φύλακας Άγγελός μας είναι ο πλέον έμπιστος και οικείος, που περιμένει την μετάνοιά μας και θα γίνει ο σύμμαχος και υπερασπιστής μας εν κρίσεως».

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση