Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Λαμπρή η πανήγυρη της Μεταμορφώσεως στον Βόλο
Λαμπρή η πανήγυρη της Μεταμορφώσεως στον Βόλο

Λαμπρή η πανήγυρη της Μεταμορφώσεως στον Βόλο

Η μεγάλη θερινή πανήγυρις της του Σωτήρος εορτάστηκε και φέτος με λαμπρότητα στην τοπική Εκκλησία, με επίκεντρο τον φερώνυμο ναό του .

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτου , τον οποίο πλαισίωσαν κληρικοί.


Παρέστησαν η και Θρησκευμάτων , η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων Δωροθέα Κολονδρίνη, ο Μαγνησίας ν/νος Μαραβέγιας, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών, Λιμενικών και Αστυνομικών Αρχών και προσκυνητές.

Στο προαύλιο του ναού τελέστηκε η αρτοκλασία και αμέσως μετά ο επίσκοπος αναφερόμενος στο περιεχόμενο της εορτής, την χαρακτήρισε «εορτή του Θείου φωτός και της ς. Αυτή την εμπειρία βίωσαν οι τρεις στο Θαβώρ, μια εμπειρία Παραδείσου. Το ίδιο γεγονός ζούμε στην Εκκλησία, ίσως όχι όπως το βιώνουν οι Άγιοι, αλλά ζούμε μέσα της σε μια κοινωνία αγάπης, πίστεως και αληθείας. Αυτές τις αρετές διέθεταν οι τρεις . Την πίστη του Πέτρου χρειαζόμαστε, ιδιαίτερα στην εποχή μας, στην εποχή της καχυποψίας, που γίνεται αφορμή να χαθεί η πίστη, δηλ. η εμπιστοσύνη. Δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε ο ένας τον άλλο, γιατί χάσαμε την πίστη μας στον Θεό. Χρειαζόμαστε την αγάπη του Ιωάννου, που είναι καρπός της πίστης. Δυστυχώς, στην εποχή μας την ευτελίσαμε, την μετατρέψαμε σε ατομισμό και τελικά, σε αντιπαράθεση και εχθρότητα προς τους άλλους. Χρειαζόμαστε την αυθεντικότητα του Ιακώβου, για να είμαστε ακριβείς στις πράξεις μας και συνεπείς ο καθένας στο δικό του μετερίζι. Αυτά τα χαρίσματα μας χρειάζονται, για να έχουμε κοινωνία φωτός, χαράς, Παραδείσου».

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του κ. Ιγνατίου, παρουσία ευλαβούς λαού.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση