Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Λαμπρή η Πανήγυρη της Αγίας Κυριακής στον Βόλο
Λαμπρή η Πανήγυρη της Αγίας Κυριακής στον Βόλο

Λαμπρή η Πανήγυρη της Αγίας Κυριακής στον Βόλο

Κθιέρωση Ιεράς Εικόνος Αγίς Κυριακής

Την μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής εόρτασε η Τοπική Εκκλησία, με επίκεντρο τον νεόδμητο ομώνυμο ναό του .

Τα προεόρτια τέλεσε ο Ιγνάτιος, ο οποίος την Κυριακή 5/7 λειτούργησε και ομίλησε στον ναό, ανοίγοντας την αυλαία της πανηγύρεως, η οποία κορυφώθηκε το διήμερο 6-7/7, με την συμμετοχή πλήθους πιστών, τηρουμένων, βέβαια, των προβλεπομένων για την της δημόσιας υγείας.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, καθιέρωσε την νέα εφέστια εικόνα της Αγίας Κυριακής, που φιλοτέχνησε ο αγιογράφος Σωτήριος Καλούτσας, ο οποίος την αφιέρωσε στον ναό, εις αέναη ευλογία και κλήρου και λαού.

Ο κ. Ιγνάτιος επαίνεσε τον καλλιτέχνη για την πρωτοβουλία, όσο και για την ποιότητα του υ του, εξήρε δε την όλη διακονία του νέου προϊσταμένου της ς π. Διονυσίου Χαϊκάλη, ο οποίος ανήκει στην χορεία των αμίσθων κληρικών και έδωσε νέα δημιουργική πνοή στην της Αγίας Παρασκευής, στην οποία υπάγεται και ο πανηγυρίζων ναός της Αγίας Κυριακής.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ΄ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, προεξάρχοντος του αρχιμ. Επιφανίου Οικονόμου, ιεροκήρυκος, ενώ ανήμερα της εορτής τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως, αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, ο οποίος ομίλησε επικαίρως.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση