Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Λαμπρή η Πανήγυρη της Αγίας Κυριακής στον Βόλο
Λαμπρή η Πανήγυρη της Αγίας Κυριακής στον Βόλο

Λαμπρή η Πανήγυρη της Αγίας Κυριακής στον Βόλο

Καθιέρωση Ιεράς Εικόνος Αγίας Κυριακής

Την μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής εόρτασε η Τοπική Εκκλησία, με επίκεντρο τον νεόδμητο ομώνυμο ναό του .

Τα προεόρτια τέλεσε ο μητροπολίτης Δημητριάδος , ο οποίος την Κυριακή 5/7 λειτούργησε και ομίλησε στον ναό, ανοίγοντας την αυλαία της πανηγύρεως, η οποία κορυφώθηκε το διήμερο 6-7/7, με την συμμετοχή πλήθους πιστών, τηρουμένων, βέβαια, των προβλεπομένων για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, καθιέρωσε την νέα εφέστια της Αγίας Κυριακής, που φιλοτέχνησε ο αγιογράφος Σωτήριος Καλούτσας, ο οποίος την αφιέρωσε στον ναό, εις αέναη ευλογία και προστασία κλήρου και λαού.

Ο κ. επαίνεσε τον καλλιτέχνη για την πρωτοβουλία, όσο και για την ποιότητα του υ του, εξήρε δε την όλη διακονία του νέου προϊσταμένου της ενορίας π. Διονυσίου Χαϊκάλη, ο οποίος ανήκει στην χορεία των αμίσθων κληρικών και έδωσε νέα δημιουργική πνοή στην ενορία της Αγίας Παρασκευής, στην οποία υπάγεται και ο πανηγυρίζων ναός της Αγίας Κυριακής.

Την παραμονή της ς τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός ς, μετ΄ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, προεξάρχοντος του αρχιμ. Επιφανίου , ιεροκήρυκος, ενώ ανήμερα της ς τελέστηκε Πανηγυρική , ιερουργούντος του πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως, αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, ο οποίος ομίλησε επικαίρως.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση