Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Λαμπρή η Πανήγυρις του Αγίου Παντελεήμονος
Λαμπρή η Πανήγυρις του Αγίου Παντελεήμονος

Λαμπρή η Πανήγυρις του Αγίου Παντελεήμονος

Παρουσία πλήθους πιστού λαού εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, με επίκεντρο τον ομώνυμο Ιερό Ναό του Ορφανοτροφείου Βόλου.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε και ομίλησε ο κ. Ιγνάτιος, ο οποίος τόνισε ότι ο στόχος του ιατρικού λειτουργήματος που ασκούσε ο ήταν να μορφωθεί ο Χριστός στις ψυχές των ανθρώπων, γεγονός που συνέβαλε καθοριστικά, στην επιτέλεση του θαύματος, στην των ασθενειών τους.

Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι στην εποχή μας, κυρίως, χρειάζεται να αναδειχθούν ανάμεσά μας «ανάργυροι σε όλα τα επίπεδα, ηγεσίας, κοινωνικής προσφοράς και σε όλες τις θέσεις, με πίστη στον Χριστό, που θα βλέπουν στα πρόσωπα των ανθρώπων την ζωντανή εικόνα του Θεού. Τίποτε καλό και ουσιαστικό δε μπορεί να συμβεί χωρίς πίστη στον Θεό. Κανείς δεν μπορεί να προσφέρει την ελπίδα χωρίς ο ίδιος να πιστεύει στην δύναμη του Θεού…»

Ανήμερα της εορτής ο κ. Ιγνάτιος λειτούργησε στην Ιερά Μονή Αγιάς, παρουσία πιστών της εκεί επαρχίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Βλάβη στο νέο #ρολόι του σιλό Βόλου #ρολόι - https://t.co/Y94faEAKiV -

  • Κ. Παπανάτσιου: Στη Βουλή ερωτήματα σχετικά με την αδειοδότηση της μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Βόλο… - https://t.co/phMHXet24H -

  • Συνάντηση Δ.Σ. του Δι.Κε.Πρ.Ε. με τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ και την υφυπουργό Υγείας #ΔΙΚΕΠΡΕ - https://t.co/Gnn64RnNhy -

"Αλιεύοντας" την είδηση