Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Λαμπρή η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Βόλο
Λαμπρή η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Βόλο

Λαμπρή η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Βόλο

Με λμπρότητα και ιεροπρέπεια η Τοπική Εκκλησία της Δημητριάδος εόρτασε σήμερα την μεγάλη εορτή της ς, κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά την αναστήλωση των Ιερών Εικόνων, ύστερα από την μακρά και επίπονη περίοδο της Εικονομαχίας.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Μητροπολιτικός Ιερός αός Αγίου ικολάου Βόλου, όπου τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου, παρουσία μεγάλου πλήθους πιστών.

Στο κήρυγμά του, ορμώμενος από την σημερινή Ευαγγελική περικοπή, επεσήμανε ότι «άλλοι συναντούν τον Χριστό με την απλότητα της καρδιάς τους, όπως ο Φίλιππος και άλλοι μέσα από μια αγωνία αναζήτησης της αλήθειας, όπως ο Ναθαναήλ.
Και είναι πολλοί, αλλά φθάνουν, τελικά στον Χριστό, όταν παραμένουν αγνοί στην καρδιά τους».

Αναφερόμενος στην αναστήλωση των ιερών εΕικόνων, ο κ. τόνισε ότι «συνιστά γεγονός νίκης της ς, μέσα στο , καθώς σφράγισε την και την ενότητα της Εκκλησίας…

Όμως, σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία πορεύεται σε μία αιχμηρή έρημο. Ζούμε μια σταυρώσιμη εποχή για την οικουμενική Ορθοδοξία.

Δύσκολες στιγμές και αποφάσεις. Η ενότητα διακυβεύεται. Κι εμείς καλούμαστε να πορευτούμε, έχοντας πάντοτε κατά νουν ότι δεν πρέπει να ζούμε με τις δόξες του παρελθόντος, που πέρασαν, ενδεχομένως και ανεπιστρεπτί, αλλά να κρατούμε ζωντανή την ελπίδα της παρουσίας του Χριστού, γιατί, τελικά, ο νικητής είναι Ένας, η Αλήθεια, ο .
Αυτή είναι η Ορθοδοξία. Όσο κι αν σταυρώνεται, όσο κι αν σταυρώνεται η του πιστού, ξέρουμε ότι αυτή είναι η ελπίδα και απαντοχή μας…»

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας,τέλεσε την χειροθεσία δύο νέων αναγνωστών, γόνων της Μεγαλονήσου και μαρτυρικής Κύπρου, φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο.

Ακολούθησε η λιτάνευση των ιερών εικόνων στο προαύλιο του Μητροπολιτικού ναού, υπό τους παιάνες της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, κατά την οποία ανέγνωσε, κατά το έθος, το Συνοδικό της Ορθοδοξίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση