Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Λαμπρή Χριστουγεννιάτικη γιορτή της νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος
Λαμπρή Χριστουγεννιάτικη γιορτή της νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος

Λαμπρή Χριστουγεννιάτικη γιορτή της νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πν. Κέντρου πραγματοποιήθηκε, με απόλυτη επιτυχία, την Κυριακή 20/12, η Χριστουγεννιάτικη του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς .

Την άνοιξε με ύμνους των Χριστουγέννων ο Νεανικός Βυζαντινός Χορός της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς , υπό την χοραρχία του πρωτοψάλτου Δημητρίου Κατσικλή.

Στη συνέχεια, η Ορχήστρα και Χορωδία παραδοσιακής μουσικής «ΙΩΝΙΑ», με μαέστρο την Κορνηλία Φραγκογιάννη και υπεύθυνο της ορχήστρας τον Νεκτάριο Δεμελή, παρουσίασαν Παραδοσιακά Κάλαντα από όλη την Ελλάδα, ενώ η Παιδική & Νεανική Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό τη δ/νση της Μαριάννας Σαμαρτζή, τραγούδησε Χριστουγεννιάτικα Ελληνικά .

Στο τελευταίο μέρος της εκδήλωσης, το Μουσικό Σύνολο Musical του Μουσικού Σχολείου Βόλου, απέδωσε Χριστουγεννιάτικα Διεθνή , με υπεύθυνες τις Ελένη Τσαρδακά και Ελένη Λεφάκη, Καθηγήτριες του Μουσικού Σχολείου Βόλου.

Κατά τη διάρκεια της Εκδήλωσης, τα στελέχη του Γραφείου Νεότητας παρουσίασαν μικρά Θεατρικά Δρώμενα αφιερωμένα στα ήθη και στα έθιμα των Χριστουγέννων.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Μητροπολίτης κ. , ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του, «γιατί σε τούτο τον τόπο καταφέραμε να γίνουμε μια μεγάλη οικογένεια. Μάθαμε να γιορτάζουμε, να πολεμάμε την κατάθλιψη, να ενώνουμε τις δυνάμεις μας, να μοιραζόμαστε το φαγητό και τη στέγη, τα φάρμακα, να υποδεχόμαστε τον ξένο ως οικείο, να παιδαγωγούμαστε από τις δυσκολίες, να γινόμαστε μέτοχοι της Εκκλ/κής εμπειρίας. Νιώθω ιδιαίτερα συγκινημένος, γιατί νιώθω ότι η ενότητα είναι η μεγάλη κατάκτηση και εμπειρία της ζωής μας… Αυτή την ενότητα έφερε ο στον κόσμο, που ξεκινά από μέσα μας και οδηγεί στον Θεό κι όταν βρει κανείς τον Θεό, βρίσκει τον εαυτό του κι όταν βρίσκει τον εαυτό του βρίσκει τον άλλον».

Ο κ. εξέφρασε την ικανοποίησή του για την σύμπραξη τόσων μουσικών συνόλων, ευχαρίστησε όσους κοπίασαν για την προετοιμασία και εκτέλεση του προγράμματος, ιδιαιτέρως, όμως, στάθηκε στην συμβολή του Υπευθύνου του Γραφείου Νεότητος της Τοπικής Εκκλησίας, αρχιδιακόνου π. Καλλινίκου Γεωργακοπούλου, ο οποίος συντόνισε επιτυχώς πάντες, γι΄ αυτό δικαίως απέσπασε το θερμότατο χειροκρότημα του κοινού.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σκότωσαν την #φώκια "Κωστής" μασκότ της Αλοννήσου #φώκια - https://t.co/gC4Q1WO71W -

  • Mε οξύ έμφραγμα 29χρονος Βολιώτης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας #οξύέμφραγμα - https://t.co/nIx5MNzTqC -

  • Μηχανική βλάβη στο "#Ερατώ"  #Ερατώ - https://t.co/Ty4bdxlnrC -

"Αλιεύοντας" την είδηση