Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Λαμπρές εμφανίσεις της Χορωδίας των Ιεροψαλτών
Λαμπρές εμφανίσεις της Χορωδίας των Ιεροψαλτών

Λαμπρές εμφανίσεις της Χορωδίας των Ιεροψαλτών

 

Τιμήθηκε ο Πρωτοψάλτης Ζάχος Νικολέρης

 

Στην 3η Συνάντηση Βυζντινών Χορωδιών, που διοργάνωσν το Βυζαντινό και Δημοτικό Εργαστήρι ς και η Μητρόπολη Λαρίσης & Τυρνάβου, την Τρίτη 18/12, συμμετείχε η Χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών της Ι.Μ. Δημητριάδος “Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης”. Την Χορωδία διηύθυνε ο πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίων νσταντίνου και Ελένης και Καθηγητής Βυζ. Μουσικής  Δημήτριος Χατζηγεωργίου.

Στην ανωτέρω εκδήλωση τιμήθηκε ο άρχων μουσικοδιδάσκαλος της Μ. τ. Χ. Εκκλησίας  Κυριαζής Νικολέρης, για την προσφορά του στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της  Μητροπόλεως Λαρίσης & Τυρνάβου, την οποία διηύθυνε επί σειρά ετών.

Το διήμερο 15 – 16/12, η Χορωδία των Ιεροψαλτών, προσκεκλημένη της Μητροπόλεως Σερρών & Νιγρίτης, συμμετείχε στο 2ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής, που συνδιοργάνωσαν, η Τοπική Εκκλησία και ο Σερρών, με την συμμετοχή χορωδιών από την Σερ και την . Την Χορωδία διηύθυνε ο πρωτοψάλτης  Δημήτριος Χατζηγεωργίου.

Την Κυριακή των Προπατόρων (16/12), η Χορωδία έψαλλε στον Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, ιερουργούντος του  Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγου, υπό την χοραρχία του προέδρου του Συνδέσμου και πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Ευσταθίου Δ. ραμμένου.

Σε όλες τις ως άνω εμφανίσεις της ο Χορωδία δέχθηκε το θερμό χειροκρότημα και τον δίκαιο έπαινο των συμμετεχόντων, αναδεικνύοντας, ακόμα μία φορά την σπουδαία Ιεροψαλτική παράδοση του τόπου, που συνεχίζεται με μεράκι και συνέπεια.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση