Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Λαμπρά τα Χριστούγεννα στον Βόλο
Λαμπρά τα Χριστούγεννα στον Βόλο

Λαμπρά τα Χριστούγεννα στον Βόλο

Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε στον Βόλο η Μητρόπολις των εορτών, τα Χριστούγεννα, με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, πλαισιωμένος από πολλούς Κληρικούς μας και πλήθος πιστών. 

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο πρωτ. Μιχαήλ Τσούτσας, εφημέριος του ναού.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα τελέστηκε η Πανηγυρική, Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του κ. Ιγνατίου, παρουσία  ευσεβούς λαού.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, διαβάστηκε το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του μητροπολίτη.

Στο τέλος, επαίνεσε τον λαό   για την συνειδητή συμμετοχή του στις Ιερές Ακολουθίες των ημερών, όσο και την συμβολή του στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών πολλών εμπερίστατων αδελφών , τούτη την εποχή.

Ο κ. Ιγνάτιος χαρακτήρισε την ενότητα της προσευχής μας «μεγάλο δώρο, που εισακούεται από τον Θεό». Ζήτησε, επίσης, «παρά τους φόβους, για όσα συμβαίνουν γύρω μας, τον τελευταίο καιρό, όσο και τους ποικίλους πόνους, που ταλαιπωρούν πολλούς συνανθρώπους μας, να κρατήσουμε την χαρά της εορτής. Ο Χριστός μας δείχνει τον δρόμο της ταπείνωσης και της απλότητας, γίνεται άνθρωπος, για να μας θεώσει. Κρατήστε αυτή την χαρά στις καρδιές σας, μεταλαμπαδεύστε την στους οικείους σας, στείλε το μήνυμα της ενότητας, της ειρήνης, της συμφιλίωσης με τον Θεό, με τον εαυτό μας και τον συνάνθρωπο, που ο Θεός φέρνει με την Ενανθρώπισή Του πάνω στην γη…».

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στη Ν. Αγχίαλο ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ - https://t.co/TjlHS76tI0 -

  • Πρόστιμα σε Σκιάθο και Αλόννησο για αλιεύματα - https://t.co/XkepEjl4D0 -

  • Δεκατρία νέα θετικά κρούσματα Covid 19 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/3pTrhJdXjD -

"Αλιεύοντας" την είδηση