Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Λαμπρά τα Χριστούγεννα στον Βόλο
Λαμπρά τα Χριστούγεννα στον Βόλο

Λαμπρά τα Χριστούγεννα στον Βόλο

Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε στον Βόλο η Μητρόπολις των εορτών, τα , με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ιερό αό Αγίου ικολάου .

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Δημητριάδος Ιγνάτιος, πλαισιωμένος από πολλούς Κληρικούς μας και πλήθος πιστών. 

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο πρωτ. Μιχαήλ Τσούτσας, εφημέριος του ναού.

Ανήμερα τα τελέστηκε η Πανηγυρική, Χριστουγεννιάτικη , ιερουργούντος του κ. Ιγνατίου, παρουσία  ευσεβούς λαού.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, διαβάστηκε το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του μητροπολίτη.

Στο τέλος, επαίνεσε τον λαό   για την συνειδητή συμμετοχή του στις Ιερές Ακολουθίες των ημερών, όσο και την συμβολή του στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών πολλών εμπερίστατων αδελφών , τούτη την εποχή.

Ο κ. Ιγνάτιος χαρακτήρισε την ενότητα της προσευχής μας «μεγάλο δώρο, που εισακούεται από τον Θεό». Ζήτησε, επίσης, «παρά τους φόβους, για όσα συμβαίνουν γύρω μας, τον τελευταίο καιρό, όσο και τους ποικίλους πό, που ταλαιπωρούν πολλούς συνανθρώπους μας, να κρατήσουμε την της εορτής. Ο Χριστός μας δείχνει τον δρόμο της ταπείνωσης και της απλότητας, γίνεται , για να μας θεώσει. Κρατήστε αυτή την χαρά στις καρδιές σας, μεταλαμπαδεύστε την στους οικείους σας, στείλε το μήνυμα της ενότητας, της ειρήνης, της συμφιλίωσης με τον Θεό, με τον εαυτό μας και τον συνάνθρωπο, που ο Θεός φέρνει με την Ενανθρώπισή Του πάνω στην γη…».

 

"Αλιεύοντας" την είδηση