Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Μεταμόρφωση στο Βόλο
Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Μεταμόρφωση στο Βόλο

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Μεταμόρφωση στο Βόλο

Με την λμπρότητ που της αρμόζει, η Τοπική Εκκλησία εόρτασε την μεγίστη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο ομώνυμος, περικαλλής και μεγαλοπρεπής Ναός του Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Παρέστησαν η υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο ς της ΝΔ, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών, Λιμενικών και Αστυνομικών Αρχών και πλήθος πιστών.

Τον θείο Λόγο κήρυξε ο κ. Ιγνάτιος, οποίος τόνισε ότι η αυτή «είναι αναψυχή ζωής, παρηγοριά στην πνευματική μας πορεία, αυτό που προσέφερε ο Ιησούς στους Μαθητές Του στο όρος Θαβώρ, ενόψει του Πάθους, προκειμένου να τους ενισχύσει και να πειστούν ότι είναι ο , ο οποίος εκουσίως ανεβαίνει στο Σταυρό. Και τη δική μας ζωή, όσο κι αν δεν το καταλαβαίνουμε τις περισσότερες φορές, ο Θεός, όταν πρόκειται να μας επισκεφθούν ο πόνος, ο κόπος ή η θυσία, την παρηγορεί με γεγονότα, που όταν συμβαίνουν δε μπορούμε να τα εξηγήσουμε…».

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο φως που κάλυψε το Θαβώρ τη στιγμή της Μεταμορφώσεως: «δεν ήταν κτιστό και συνηθισμένο, δεν είχε σχέση με τον ήλιο, ήταν άκτιστο φως, που δε μπορούσαν οι Μαθητες να περιγράψουν, παρά μόνο να βιώσουν. Είναι το φως της παρουσίας του Θεού στη ζωή μας, που δίδει σ΄ αυτούς που διακρίνονται για την πίστη, την ευθύτητα, την , όπως οι Θεωμένοι …».

Ο κ. Ιγνάτιος αναρωτήθηκε «ποιος δε θα ήθελε να έχει μια τέτοια εμπειρία σαν κι αυτή των τριών Μαθητών. Το Θαβώρ, όμως, είναι εδώ, δεν είναι κάτι ονειρικό ή ανέφικτο. Η κάθε Θεία Λειτουργία μας είναι εμπειρία Μεταμορφώσεως, Σταυρώσεως και Αναστάσεως, που καλούμεθα να βιώσουμε, αφού αποκτήσουμε την πίστη του Πέτρου, την ευθύτητα του Ιακώβου, την του Ιωάννου. Και τότε το φως θα είναι η ζωή μας και η ζωή μας θα είναι φως…».

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτου Σηλυβρίας κ. Μαξίμου, συλλειτουργούντος του Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου, παρουσία μεγάλου πλήθους πιστών.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Ποιμενάρχης προσφώνησε τον φιλοξενούμενο Ιεράρχη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εκθειάζοντας την θεολογική του κατάρτιση και την αφοσίωσή του στην ιστορική αποστολή του Οικουμενικού Θρόνου.

Ακολούθως, ο κ. Μάξιμος μετέφερε τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου στον Κλήρο και στον λαό της επαρχίας και χαιρέτησε το πολυποίκιλο έργο του Μητροπολίτου , το οποίο, όπως σημείωσε, «έχει καταστήσει τον Βόλο κέντρο ς και διαλόγου, γεγονός που χαρακτηρίζει το ήθος και το πνεύμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας…».

metamorfosi_volos_11

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση