Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Λαμπρή η γιορτή των Ιεροψαλτών της Δημητριάδος
Λαμπρή η γιορτή των Ιεροψαλτών της Δημητριάδος

Λαμπρή η γιορτή των Ιεροψαλτών της Δημητριάδος

Με ιδιίτερη λμπρότητα εορτάστηκε και εφέτος (9/10) στην τοπική Εκκλησία η μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Κουκουζέλους, προστάτου του ομωνύμου Συνδέσμου των Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Στον Αρχιερατικό , που πραγματοποιήθηκε στο Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης κ. , τον οποίο πλαισίωσε πλειάδα Ιερέων της Μητροπόλεως.

Τα αναλόγια στελέχωσαν ιεροψάλτες – μέλη του συνδέσμου, υπό την χοραρχία του Πρωτοψάλτου του Ναού Ιωάννου Σχώρη, και του πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού της Αναλήψεως του Χριστού Δημητρίου Κατσικλή, αντιστοίχως.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη του σπουδαστικού έτους στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας.
Κατόπιν, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου των Ιεροψαλτών Ευστάθιος ευχήθηκε στους παρευρισκομένους ιεροψάλτες, και φίλους των ιεροψαλτών, “Χρόνια Πολλά” και τους προέτρεψε να τιμήσουν τον Όσιο Ιωάννη τον Κουκουζέλη, μιμούμενοι, κατά το μέτρο του δυνατού, την αγιασμένη βιωτή του.

Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος εξήρε το έργο της Σχολής Βυζ. Μουσικής, «η οποία προσφέρει όχι μόνο τη γνώση της Μουσικής, αλλά διαμορφώνει και το εκκλ/κό ήθος στους της». Εξέφρασε, επίσης, τη του για την πρόοδο της ψαλτικής τέχνης στον τόπο μας και την ανάδειξη νέων Ιεροψαλτών, που συνεχίζουν επαξίως την των δασκάλων τους.

Ο κ. ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Δ/ντή της Σχολής Μιχάλη Μελέτη, «που έχει την ευαρέσκεια και την ευγνωμοσύνη όλων μας, γιατί δεν αρκεί να έχεις μόνο έναν δάσκαλο που θα διδάξει την τέχνη, αλλά που θα διδάξει το ήθος. Τί νόημα έχει να ψάλει κανείς με τέχνη, εάν δε διαθέτει εσωτερική ευλάβεια, ζωντανή πίστη, εάν τα ψαλλόμενα δεν είναι δική του έκφραση πίστεως και αγάπης στο Θεό. Δόξα τω Θεώ, γιατί μας χαρίζει πρόσωπα, που γίνονται υπόδειγμα ζωής και όχι μόνο δάσκαλοι τέχνης!».

Ακολούθησε η επίδοση των τίτλων σπουδών της Σχολής στους αποφοίτους του παρελθόντος έτους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση