Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Λαμπρή εμφάνιση του Γυναικείου Χορού «Αι Άδουσαι» στην Ευαγγελίστρια
Λαμπρή εμφάνιση του Γυναικείου Χορού «Αι Άδουσαι» στην Ευαγγελίστρια

Λαμπρή εμφάνιση του Γυναικείου Χορού «Αι Άδουσαι» στην Ευαγγελίστρια

Τιμήθηκε ο Πρωτοψάλτης Ελευθέριος Ζήτης

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε το Σάββατο 26/3 στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας ο Γυναικείος Βυζαντινός χορός της Τοπικής Εκκλησίας «Αι Άδουσαι», υπό την δ/νση της Δομεστίκαινας Σεβαστής Μαζέρα – Μάμαλη.

Στο πλαίσιο των τετραήμερων εορταστικών εκδηλώσεων, ο χορός παρουσίασε θρησκευτικούς ύμνους, με τίτλο: «ΑΔΕΤΩ ΣΟΙ ΔΕΣΠΟΙΝΑ», αφιερωμένους στην Υπεραγία Θεοτόκο. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, πολλοί Κληρικοί, ο Ομότιμος Καθηγητής Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γρηγόριος Στάθης και πλήθος φιλόμουσων ακροατών, που με το χειροκρότημά τους απέδωσαν τα εύσημα στην εξαιρετική χορωδία.

Στο τέλος της εκδήλωσης, η ενορία της Ευαγγελιστρίας τίμησε τον πρωτοψάλτης της Ελευθέριο Ζήτη, για την πολυετή, ευδόκιμη και Θεοφιλή διακονία του στο Ναό, ενόψει της αποχώρησής του από την ενεργό δράση.

Για τον τιμηθέντα πρωτοψάλτη μίλησε ο προϊστάμενος του Ναού πρωτ. Κων/νος Αυγέρης, ενώ ο Σεβασμιώτατος εξήρε, πέραν των αδιαμφισβήτητων φωνητικών και ιεροψαλτικών του προσόντων, το αξεπέραστο εκκλ/κό του ήθος και την ευσέβειά του, που αποτελούν παράδειγμα προς μίμησιν για τους νεωτέρους.

adouses_03adouses_00

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διακομιδή ηλικιωμένου από την Αλόννησο στο Βόλο - https://t.co/C8ez3UvDbp -

  • Συνελήφθη για παραβίαση ωραρίου στον Αλμυρό - https://t.co/Lj3WLGXDdB -

  • Οι σκιές του 21ου αιώνα - https://t.co/s9aYIGQYuR -

"Αλιεύοντας" την είδηση